facebook

США помстились Росії за анексію Криму

США розгорнули проти Росії потужну кампанію щодо порушення прав мешканців Криму, а, відтак, до нового складу Ради ООН з прав людини Російську Федерацію не включили.

Згідно з результатами голосування в групі від Східної Європи, перемогу здобули Угорщина (144 голосів) і Хорватія (114 голосів). За Росію проголосували 112 країн. Старший аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Анатолій Октисюк розповів, що таке рішення РПЛ ООН – це удар по самолюбству російських дипломатів і міжнародній політиці Росії.

71927_w_700

“Проти Росії була розгорнута потужна кампанія. За словами дипломатів, Балтійські країни, Америка почали піднімати питання порушення Росією прав людини в Криму. У кулуарах говорили: як може країна, яка сама порушує права людини, перебувати в Раді ООН з прав людини? Тому таке рішення було досить прогнозовано. Це не несподіванка”, – пояснив Октисюк для видання “Апостроф”.

Аналітик зауважив, що у Ради ООН з прав людини, безумовно, є авторитет у світі. І такі рішення б’ють по репутації країни. Тому виключення з РПЛ – це удар по самолюбству російських дипломатів і міжнародній політиці РФ.

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, що екс-президент Леонід Кучма похвалив Петра Порошенка за позицію по Донбасу.

Читайте також:  У Польщі жорстоко вбили 26-річну українку: що відомо

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.