facebook

Російська авіація в Сирії помилково вдарила по своїм військовим

Російська авіація знову почала бомбити Алеппо після того, як сирійські повстанці активізувалися на сході міста і наступають відразу на кілька районів, повідомляє from-ua.

Однак, як повідомляють джерела, інформовані про хід наступальної операція, літаки ВКС РФ помилково відкрили “дружній вогонь”, розбомбивши пункт дислокації російських і сирійських військових, передає “Діалог”.

c13c53e904cb57aa0a8d4984dbe13401

За інформацією джерел, авіаудар було завдано в неділю, 30 жовтня, по одному з об’єктів в населеному пункті Кадімійях поблизу Алеппо. Як виявилося, бомби лягли точно на території військової академії, де одночасно перебували і сирійські, і російські військові.

Про те, що дійсно стався “дружній удар” по своїм же, свідчить Аудиоперехват сирійських повстанців, де асадіти скаржаться на дії російської авіації і повідомляють про втрати: мінімум по десять чоловік з боку асадівскіх силовиків і російських військових.

Сирійські і російські військові якраз забезпечували блокаду наступу з східної частини Алеппо, яку надалі вдалося прорвати повстанцям для входження в один з густонаселених кварталів міста.



Як раніше повідомлялося, в неділю, 30 жовтня, повстанці з залученням бронетехніки і артилерії почали свій наступ на східну частину Алеппо, зумівши взяти контроль над так званому житловим “комплексом 3000”, почавши евакуацію людей звідти. Що залишилися в місті мирні жителі допомагають повстанцями, почавши палити покришки, щоб густим димом перешкодити авіації Асада і Росії протидіяти наступу.

Читайте також:  У нових правилах перетину кордону знайшли "тріщину": немає тестів - немає хворих

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.