facebook

Цієї ночі в небі зійшов “чорний” Місяць. ВІДЕО

У ніч на понеділок, 31 жовтня, в небі над східною півкулею Землі, у тому числі і над Україною, зійшов так званий “чорний” Місяць.
1010101010101010101010101010101010101010101010101010210_75c95

Як зазначається, “чорний” Місяць – це вже другий молодий Місяць, що з’являється у жовтні. Минулого разу його помітили на початку місяця. Повідомляється, що розгледіти “чорний” Місяць дуже важко. Супутник Землі майже не видно на нічному небі, тому його і назвали “чорним”.

Проте, за даними синоптиків, повідомляє Gismeteo, любителі містики будуть розчаровані, але так само, як і у випадку з Кривавої Місяцем, суперповнею або Блакитний Місяцем, феномен “чорного” Місяця набагато менш цікавий, ніж його назва.

Синоптики пояснюють, що час від часу настає такий місяць, який має два молодики. Молодик є першою фазою місячного циклу, коли Місяць розташований між Землею і Сонцем. При цьому звернена до нас сторона супутника залишається неосвітленою, а зворотна освітлена сонячними променями. Молодик є протилежністю повні, коли ми бачимо місячний диск, повністю освітлений сонцем, що знаходиться позаду нашої планети.

Зазвичай місячний цикл триває приблизно місяць (в середньому 29,53 дня – період, відомий як синодичний місяць). У цьому вересні молодик можна було побачити вдруге. Таке відбувається приблизно раз в 32 місяці і називається “чорним” місяцем”.

У нічний час “чорний” місяць” неможливо побачити із Землі. Це пов’язано з тим, що Місяць в цій фазі знаходиться в тій же частині неба, що і Сонце. Вона піднімається і сідає разом з ним, затьмарює його світлом. Тільки кількома днями раніше чи пізніше на небі помітний тонкий серп. У виняткових випадках, коли новий Місяць проходить прямо перед Сонцем, ми можемо спостерігати його у вигляді сонячного затемнення.

Читайте також:  За скільки в Івано-Франківську напередодні 8 Березня можна купити квіти (фото)

Наступного разу “чорний” Місяць з’явиться в небі над Україною 2019 року.



Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.