facebook

Найпоширеніші осінні захворювання

В холодну пору року слід боятися не тільки простуди. Уретрит і цистит – урологічні захворювання, що супроводжують значну частину зрілих та молодих людей взимку.

Переохолодження, стреси, авітаміноз та послаблений імунітет в холодну пору року сприяють запаленню сечівника та сечового міхура.

unnamed (1019)

Як правило, чоловіки страждають запаленням сечівника (уретри) частіше жінок. А близько 70% чоловіків зіштовхуються з запаленням сечівника хоча б раз у житті. Це пояснюється особливостями анатомії сечостатевої системи чоловіків. В них уретра довга, вузька та має вигини. А в жінок уретра коротка та широка. Саме тому інфекція не затримується, одразу проникає в сечовий міхур та викликає цистит (запалення сечового міхура). З яким зіштовхується більше 50% осіб прекрасної статі.

Дані захворювання можуть викликати умовно-патогенні мікроорганізми, такі як стрептокок, стафілокок, кишечка паличка та ін., які мирно живуть на слизових оболонках органів сечостатевої системи і не несуть шкоди, до тих пір поки не ослабне імунітет. Тобто уретра інфікується постійно, так як інфекція потрапляє з шкіри, з кишечнику, через кров в організмі. Захворювання тільки тому не з’являється, що імунітет стінки сечівника самостійно справляється з інфекцією. І як тільки його захист перестає працювати, тут же розвивається запалення уретри.

Найбільш поширеними симптомами уретриту у чоловіків є:

– біль, свербіж і печіння при сечовипусканні;

– наявність виділень із сечовивідного каналу.

Симптоми циститу у жінок:

– часте сечовипускання;

– дискомфорт внизу живота, свербіння та печіння в сечівнику.

Якщо організм сильно ослаблений, а переохолодження продовжуються і при цьому людина не звертається до спеціаліста за допомогою, інфекція прокладає свій шлях і досягає нирок. Виникає таке захворювання як пієлонефрит.

Для того щоб не допустити запалення сечостатевих органів або загострення вже існуючого захворювання слід дотримуватись правил гігієни;

Читайте також:  МТС презентував нові тарифи Vodafone в Україні (інфографіка)

– при статевому акті використовувати презервативи;

– одягатись тепло;

– не сидіти на холодному;

– правильно харчуватись;

– при перших симптомах захворювань звернутись до лікаря уролога.

Медичний центр «Оксфорд Медікал» в Івано-Франківську пропонує лікування урологічних захворювань найсучаснішими методами. Досвідчені спеціалісти, сучасне обладнання для діагностики та лікування допоможуть жити здоровим та повноцінним життям.

І пам’ятайте, здоров’я – найбільша цінність. Тепло вдягайтесь та бережіть себе.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.