facebook

Мій кумир. Скандальний президент Філіппін вкотре висловився про Путіна

Президент Дутерте також відгукнувся про Гілларі Клінтон і Дональда Трампа.

Одіозний президент Філіппін Родріго Дутерте, відомий жорстокою боротьбою із наркоторгівлею в країні, заявив, що президент РФ Володимир Путін — його кумир.

385456376

 

Під час інтерв’ю кореспондент Al Jazeera показував Дутерте картки з різними написами і попросив посадовця розповісти про свої асоціації. Так, коли Дутерте побачив напис “Володимир Путін”, він сказав: “Мій кумир”.

Він також додав, що російський президент діє так, як і має діяти президент. За словами Дутерте, Путін не має ілюзій щодо себе. “Він знає, що його ніхто спеціально не готував бути політиком чи держпосадовцем. Він просто діє як президент. Моя характеристика Путіна — це як би я сам себе описав”, — сказав філіппінський президент.

Примітно, що Дональда Трампа Дутерте назвав непоганим кандидатом в президенти США, а щодо Гілларі Клінтон заявив: “Вона була б непоганим президентом”. Коли Дутерте побачив картку із написом “Америка”, він завагався й уникнув відповіді. Нагадаємо, Родріго Дутерте очолив Філіппіни на початку червня 2016 року.

За цей час він встиг зажити слави гострого на язик політика та жорстокого провідника боротьби з наркоторгівлею в країні. У рамках останньої місцевими поліцейськими було вбито щонайменше 3400 осіб, як мінімум 40 із них не були причетними до наркоторгівлі.  До слова, скандальний Дутерте прирівняв себе до нацистського лідера Адольфа Гітлера. Він також заявив, що був би щасливим вбити три мільйони споживачів наркотиків і дилерів. Пізніше влада Філіппін пояснила, що саме президент мав на увазі, коли згадував Гітлера у своєму виступі.

Читайте також:  "Скажіть це Путіну!": прем'єра Італії вивели із себе слова про припинення підтримки України

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.