facebook

Приклад збереження пам’яток – для будинку Гриневичів в Івано-Франківську

Начальник відділу охорони культурної спадщини міськвиконкому Ігор Панчишин унаочнив, як могли би виглядати збережені пам’ятки Франківська. Зокрема і будинок Гриневичів, замісь якого хочуть звести житлову багатоповерхівку.




11102867_678701902240474_6163094736832323873_n

Фото виклав у групу “Врятувати Палац Потоцьких і історико-культурну спадщину м. Івано-Франківська” у Фейсбук архітектор, начальник відділу охорони культурної спадщини міськвиконкому Ігор Панчишин.

“От би так хатку врятувати Гриневичів”, – відреагувала журналістка, активістка Наталія Голомідова.
Так от і я ж до того. Я все про це торочу ше з часів Василіянок, 15 і Незалежності (здається  відповів Ігор Панчишин.
Минулого вівторка в головного архітектора Франківська Володимира Гайдара відбулася зустріч краєзнавців, архітекторів із предствниками забудовників та “Союзу українок”. Останні представили проект, за яким на місці історичної пам’ятки Франківська – 200-літнього будинку Гриневичів мав би постати 7-поверховий житловий будинок. “Союзянки” погодилися на реновацію вілли за умови отримання для організації в новобудові світлиці і двох кімнат для Музею Гриневичів.
Після розмови зі спеціалістами власники будинку, вони ж забудовники, взяли тиждень, щоби дійти компромісу зі спеціалістами, які зацікавлені у реставрації чи частковому збереженні  будинку Гриневичів.
Зустріч сторін відбудеться наступного вівторка.
джерело http://kurs.if.ua/news/pryklad_zberezhennya_pamyatok_dlya_budynku_grynevychiv_v_ivanofrankivsku_16758.html
Читайте також:  На площі Героїв у Калуші власник кінотеатру пропонує збудувати будинок на 14 поверхів

Шукайте деталі в групі Facebook