facebook

“Вільне озеро” ЗА природній публічний простір в Івано-Франківську

Офіційна позиція ініціативи “Вільне озеро” щодо зеленої зони поблизу міського озера в межах вулиць Ленкавського, Гурика та Південний Бульвару:




Івано-Франківськ змінюється, адже змінюється ставлення жителів до спільного блага. Наше ставлення до міста змінилось із байдужості на активну участь.

28

Однією із причин цього є потреба у визначені долі 6 Га зеленого спільного простору навколо міського озера. Саме для цього ми виступили ініціаторами першої в місті публічної дискусії за участі представників забудівельника, юристів, журналістів, представників «Вільного озера» та активних жителів міста. Дякуємо за можливість організації та допомогу ГО “Тепле місто” та громадському ресторану “Urban Space 100”. Це була можливість для кожного з нас отримати достатню кількість інформації з різних сторін, перед тим як зайняти позицію щодо розвитку території навколо озера.
Основною цінністю для нас є природній публічний простір, якого в Івано-Франківську не вистачає. Тому наша позиція – це створення такого простору та його захист.
Тому ми, активні мешканці міста, усвідомлюємо, що єдиним правильним та ефективним шляхом розвитку зеленої території біля міського озера є її збереження та перетворення на спільний публічний простір для кожного жителя міста без багатоквартирних забудов.
Ми виступаємо за збереження земельних ділянок біля озера у комунальній власності, визначення в оновленій містобудівній документації цієї території в 6 Га, як вільної від забудови та створення публічного парку за активної співучасті жителів міста.
Ініціатива не бореться проти когось, а лишень інформує громадян про реальний стан речей. Але при цьому ми готові жорстко відстоювати те, у що віримо та за що боремось Наше завдання – знайти механізми участі жителів міста в управлінні та розвитку території, яка має особливу цінність для всього міста. Ми й надалі будемо продовжувати діалог між усіма зацікавленими сторонами, для того, щоб спільно знайти шлях як зберегти зелену зону навколо озера і таким чином не зменшувати спільне благо, а нарощувати його.

Читайте також:  Мер Марцінків показав франківцям новий проект міської Ратуші. ФОТО

джерело http://paralleli.if.ua/news/52484.html

Шукайте деталі в групі Facebook