facebook

Америка обрала нового президента

Кандидат від республіканської партії Дональд Трамп виграв президентські вибори у США та став 45-им лідером країни.

Трамп набрав 270 голосів виборщиків, його опонентка від демократів – Гілларі Клінтон – набрала 215 голосів, передає «Громадське».

tramp_donald_53109850_epa

Дональд Трамп – американський бізнесмен-мільярдер, відомий в суспільстві своїм відвертим стилем спілкування і екстравагантним способом життя, які особливо не псують його імідж успішної і цілеспрямованої людини.

У 2015 році скандальний магнат зробив гучну заяву про намір стати кращим главою США і вирішив балотуватися на виборах американського президента в 2016 році за свій рахунок без залучення спонсорів та лобістів.

Народився Дональд Джон Трамп 14 червня 1946 року в найбільшому районі Нью-Йорка Квінсі в сім’ї мільйонера.

Виборча система у США така, що значення мають саме ті штати, де опоненти йшли нога в ногу. Регіони, де традиційно голосують за республіканців чи демократів, прораховані одразу. Саме тому країна постійно спостерігає за цифрами.

Зауважимо, що на тлі попередніх результатів виборів президента США, які вказують на лідерство Трампа, відбувається падіння на світових ринках. Зокрема рекордно обвалився мексиканський песо, знижується ціна на нафту, індекс Доу-Джонса обвалився більш, ніж 600 пунктів.

Читайте також:  ФБР рекомендувало Twitter більше боротися з тероризмом

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.