facebook

Газовані напої впливають на тривалість сну – вчені

Ті люди, що постійно вживають газовану воду та інші солодкі напої хронічно недосипають. Надмірне вживання таких продуктів є причиною важкого засипання.

Про це повідомляє Sleep Health. Новину передає «Преса України».

f050b4718c16fb62a78ac1ca1ac62f5a1478754974

Американські вчені з університету Каліфорнія в Сан-Франциско провели масштабне дослідження. Вони спостерігали за життям близько 19 тисяч людей, які брали участь у національній програмі з нагляду за дієтою та здоров’ям з 2005 по 2012 рік. Учасники проекту регулярно здавали аналізи та звітували про те, що вони споживають з продуктів та напоїв.

Дослідники порівняли результати дієти учасників і тривалість нічного відпочинку кожного з них і виявили, що вживання у великих кількостях газованих та солодких напоїв впливає на якість сну. Арік Пратер зазначив, що люди, які спали п’ять годин на добу, вживали на 21% більше напоїв аніж ті люди, що спали шість годин. Люди, які спали довго, вживали набагато менше газованих напоїв.

Також вчені виявили, що на якість відпочинку впливають лише газована вода, кава та інші солодкі напої. Сік та дієтичні напої ніяк не впливають на цей фактор. Люди, що страждають від недосипання, вживають підсолоджені напої з кофеїном для бадьорого вигляду вранці. Матеріальне становище та інші соціальні фактори ніяк не відображались на кількості споживання цих продуктів.

Нагадаємо, емульгатори з морозива спричиняють рак кишки.

Читайте також:  Коронавірус може вражати пальці ніг: лікарі показали фото і розповіли про симптоми

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.