facebook

Адміністрація Трампа не пробачить Пашинському знищення американського інвестора

В адміністрації нового президента США планують покарати Пашинського та Петренка за рейдерське захоплення Житомирської кондитерської фабрики.


Новообраний президент США Дональд Трамп має намір жорстко захищати американський бізнес і американські інвестиції за кордоном. Про це він заявляв ще під час передвиборчої кампанії. Для Республіканської партії, яку представляє Трамп, право приватної власності – одна з головних американських цінностей.

84_main

Наприкінці літа штаб тоді ще кандидата в президенти Дональда Трампа отримав листа від американського інвестора Ігоря Бойка. У своєму листі Бойко, який є членом Республіканської партії, детально описав, як в Україні у нього відібрали Житомирську кондитерську фабрику “ЖЛ”. Бізнес, в який американський інвестор вклав понад 30 млн доларів, був незаконно захоплений організованою рейдерською групою під керівництвом нардепа Сергія Пашинського. Допомогу в захопленні фабрики надали інші члени “Народного фронту” – міністр юстиції Павло Петренко та міністр МВС Арсен Аваков.

По своїх каналах Ігор Бойко отримав запевнення однопартійців, що адміністрація Дональда Трампа буде піднімати питання захоплення Житомирської кондитерської фабрики і покарання винних в її захопленні.

Експерти з міжнародних відносин наголошують, що для республіканців питання захисту американських інвестицій в світі є досить важливим. Трамп побудував свою кампанію на обіцянці захищати американський бізнес. Адміністрація нового президента США буде вимагати провести детальне і чесне розслідування незаконного позбавлення американського інвестора власності.

Закономірно очікувати з боку уряду США відмову від співпраці з міністрами Аваковим і Петренком, та вимогу щодо їх звільнення, адресовану українській владі.

Читайте також:  Вибори Президента 2019: Вакарчук прокоментував свою кандидатуру

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.