facebook

На концерті ТАРТАК чернігівці падали зі сцени

Концерт «ТАРТАКу», присвячений 18-річчю рок-гурту, відгримів у Чернігові 27-го лютого у приміщенні концерт-холу Ехо.

tartak2



Публіка зібралась молодіжна, але аншлагу не було.

Вочевидь дорослі меломани пішли на концерт гурту «ТІК», що проходив у ті ж хвилини у драмтеатрі.

«Сподіваюсь, на ТІК людей прийшло ще менше, ніж сюди» – жартівливо прокоментував цю ситуацію на початку концерту лідер гурту Сашко Положинський.

Свій виступ ТАРТАК поділив навпіл. Спершу прозвучали нові хіти. А їх пролунало не багато-не мало, а 15 пісень. Соліст гурту подякував публіці, яка терпляче та уважно цілу годину слухала незнайомі композиції.

Вже потім, як то кажуть, на десерт пролунали старі пісні. Їх для концерту обирали фанати шляхом онлайн-голосування. Прозвучали такі улюблені композиції як «Ніхто крім нас», «Ні, я не ту кохав» та багато інших.

Відбиток війни

ТАРТАК входить у той скромний список українських виконавців, які не оминають тему Майдану та війни на Сході України у своїй творчості. Так, пісні «Люта зима» та «Ніхто крім нас» присвячені саме цим подіям.

Та небайдужість ТАРТАКу до подій, що відбуваються в країні – не новина. Про це говорять і їхні старі пісні – «Мій лицарський хрест», «Я не хочу бути героєм України», які теж прозвучали на концерті.

Але життя триває і про це також потрібно пам’ятати.

«Мене вже немає, вітер розносить мене по землі…»

Під час розмови Сашка з прихильниками, у перервах між піснями, зі сцени двічі прозвучали імена тих, кого вже немає з нами. Положинський згадав Андрія Лободу, лідера гурту «Хорта», який помер від раку у січні цього року. Він розповів, що вони не раз виконували разом веселу пісню «Розтруси свої сідниці», і мали б зробити це ще не раз.

Читайте також:  Екстрасенс Макс Гордєєв зробив прогноз, що чекає захід та схід України в квітні

Не забули і про не менш болючу втрату лідера гурту «Скрябін», яку вся Україна переживала ще зовсім нещодавно. ТАРТАК заспівав пісню «Нікому то не треба» і присвятив її Кузьмі.

Розважали як могли

42-річний неодружений Сашко Положинський не соромився загравати з чернігівськими дівчатами. За задоволенням він запрошував підійти в особистому порядку. А для розваг обрав публічне місце – сцену. Саме туди соліст запросив 10 красунь. Вони не співали і навіть не танцювали. Вони – падали. Падали з розгону прямісінько у руки представників сильної статі. Хлопці мужньо витримали всіх красунь. Жодна не опинилась на підлозі

Наприкінці концерту чернігівці таки отримали шанс проспівати зі сцени. Але співати ТАРТАК запросив представників сильної статі. Троє молодиків виконали по куплету «100%-й плагіат». І вже за доброю традицією впали зі сцени.

Обезсилені, але щасливі

Обезсилені, але щасливі чернігівці просто так не відпустили Положинського. Публіка скандувала «на біс» і гурт знов з’явився на сцені. Три чужі пісні у подарунок – так планували завершили хлопці свій виступ у Чернігові. Але не так склалося, як бажалося. Четвертою піснею стала лірична композиція для дівчат, щоб вони не ображались на «танці» чоловіків

Справжнім подарунком для найвідданіших поцінувачів гурту стала автограф-сесія. Не міг не скористатися цим і «Високий Вал», тому теж долучився до цього дійства.

Олександр Положинський в ексклюзивному інтерв’ю розповів своїми думки та враження від концерту спеціально для наших читачів.

– Концерт прекрасний! Дуже позитивна атмосфера і активні глядачі. Вразило те, що усі мені підспівували нові пісні, – прокоментував свої враження від виступу лідер гурту.

Виклик на біс соліст назвав «звичайною практикою». До них хлопці завжди готові: «Сьогодні ми свідомо зробили вигляд, що не чули другого бісу. Адже у нас попереду ще два концерти з довготривалим переїздом. Тому я думаю, що публіці вистачило сповна. Повноцінних три години ми сьогодні чесно відіграли».

Читайте також:  У Туреччині не знайшлося достатньо охочих подивитися концерт Кайлі Міноуг

Положинський зазначив, що через останній події в Україні змінилось його ставлення до роботи.

– Підтвердженням цього є те, що ми пишемо новий альбом «Тартака». Паралельно з тим, дописуємо дебютний альбом, ще одного нового проекту – «Був’є». Це свідчить про те, що і я відповідно працюю трішки більше, – сказав соліст.

Головною заслугою свого успіху він назвав вірних прихильників. За його словами, ТАРТАК не зациклюється на своїх попередніх здобутках, а продовжує записувати нові альбоми.

Наостанок лідер гурту побажав чернігівцям сил у боротьбі проти спільного ворога. «Сьогодні хтось із глядачів намагався переконати мене, що у Чернігові багато людей налаштовані проти України. Але я в це не вірю. Тому бажаю чернігівцям бути активними і довести своїм повсякденним життям, станом свого міста, порядком, розвитком, що все це – не правда, а провокація з боку Кремля та інших ворогів України!»

Шукайте деталі в групі Facebook