facebook

Віряни Московського патріархату у Франківську оголосили піст-голодування і звернулися до Порошенка за захистом від міськради

Івано-Франківська єпархія Української Православної Церкви Московського патріархату на чолі з Преосвященнішим Тихоном, єпископом Івано-Франківським та Коломийським, направила звернення Президенту України Петру Порошенку з приводу ситуації, що склалася навколо приміщення Спасо-Преображенського храму Івано-Франківська, яке за зверненням міськвиконкому Московський патріархат має звільнити до 30 листопада.

14962625_1238125979543815_7721462878969324278_n


Як повідомляє прес-служба Івано-Франківської єпархії Української православної церкви, громада храму готова відстоювати своє право молитися у Спасо-Преображенському храмі до тих пір, доки не будуть вичерпані всі засоби національного та міжнародного правосуддя.

УПЦ просить президента втрутитись у вирішення ситуації.

У зверненні, направленому Петру Порошенку, йдеться, що на сьогодні громада Спасо-Преображенського храму де-юре залишилась без храму, через що віруючим довелося піти на крайній крок – 52-денний піст-голодування.

Якщо проблему і надалі ігноруватимуть вітчизняні органи державної влади та місцевого самоврядування, у єпархії обіцяють шукати підтримки в інших помісних Православних церков.

Читайте також:  Попи УПЦ МП жорстоко побили сільського голову і поліцейського (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.