facebook

Замість 3200 буде 2500. Розенко нагадав про стягнення податків із мінімальної зарплати

Від 1 січня 2017-го мінімальна зарплата в Україні складатиме 3,2 тис. грн. Щоправда, її розмір ще має затвердити Верховна Рада, ухваливши закон про держбюджет. Проте реально чистими на руки українці отримуватимуть на 700 грн менше – 2,5 тис. грн, адже стягуватимуть податки та інші відрахування. Про це в ефірі “Громадського телебачення” сказав віце-прем’єр-міністр Павло Розенко.

b2cdcd8cabe9ef0aaf3926ac4dd9b291

“В світі економіки мінімальна заробітна платня є вищою, ніж 3200 гривні. У легальній економіці немає практично таких людей, які отримують 3200. Тому що мінус єдиний соціальний внесок і податки – то вже 2500”, – уточнив Розенко.

Зарплати, нижчі від майбутнього мінімального рівня, нині отримують у багатьох галузях, а особливо в бюджетній сфері. “У сфері бюджетників, лікарів, вчителів, так, тут є проблеми. Вони отримують менше, ніж 2500 гривень”, — сказав Розенко.

Нагадаємо, зарплата самого Розенка в липні цього року становила 23 тис. грн. Віце-прем’єр-міністр сподівається, що збільшення мінімальної зарплатні буде стимулювати купівельну спроможність.

“Треба стимулювати купівельну спроможність громадян. Коли ми кажемо про бюджетників, ми повинні розуміти, що ці гроші не виводяться в офшор. Ці гроші витрачають на споживчі товари. Це економічна модель”, – сказав віце-прем’єр-міністр.

Варто зазначити, що збільшення купівельної спроможності може призвести до зростання інфляції. Проте в Нацбанку раніше зазначили, що ще не переглядали свої прогнози із врахуванням збільшення мінімальної зарплати до 3,2 тис. грн.

 

Читайте також:  Зеленський обіцяє виплатити мільйону українців по 8000 грн.: стало відомо хто отримає кошти

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.