facebook

Слухай українське: 10 вражаючих новинок

Радіо 24 пропонує вашій увазі щотижневу рубрику про новинки в українській музиці. Слухайте своє, рідне – ці пісні просто неймовірні!

0a8e2a0ca0120050239449bd7c98ae17c533cd00

The Вйо – “Нам пороблено”


Український гурт The ВЙО презентував пісню “Нам пороблено” та кліп на неї. Музиканти написали слова на мелодію з пісні Sting “Englishman in New York”. Кліп уже видалили з YouTube через авторські права на музику. А от саму пісню ви можете послухати на сайті Радіо 24.

Гурт співає про те, що вдома ми поводимося, як на чужині: на радіо не наші пісні, “не наша мова в кіні”, а країною правлять іноземці.

Жадан та Собаки – “Ракети”

Проект “Жадан та Собаки” презентував пісню “Ракети” на однойменний вірш Сергія Жадана.

“Робота вийшла ліричною й серйозною. Нам важливо говорити про час, в який ми живемо, про країну, яку ми любимо, й про людей, чиї увага та реакція для нас завжди багато значили. Місцями все це звучить дещо меланхолійно, але любові в цій пісні все одно більше. А ще надії. І живого дихання”, – кажуть музиканти про своє творіння.

Діля – “Щасливий”

Едуард Приступа, більше відомий як Діля, зняв кліп на французькому узбережжі океану, а саме – на протоці Ла Манш. Режисером оптимістичного ролика став француз Бекхан Тепс.

ДримбаДаДзига – “Многая літа”

Етно-гурт “ДримбаДаДзига” презентував нову запальну пісню з назвою “Многая літа”.

“Саме так мають вітати один одного з Днем народження українці!!!” – наголошують музиканти.

АССА – “Волхв”

Рок-гурт “АССА” презентував студійну версію пісні “Волхв”, написану на слова Тараса Шевченка “Заворожи мені, волхве”.

Солістка гурту Тетяна Власова дуже ретельно підійшла до вибору вірша Шевченка. “Не хотілося, щоб лірика була надто народною – її було б складно осучаснити, та й не варто, напевно”, – сказала вона в коментарі Cultprostir.

Читайте також:  PISA-2022: маємо не істерити, а виконати домашню роботу

Panivalkova – “Let me”

Київський інді-поп-гурт “Panivalkova” презентував другий у своїй творчості кліп. Хоча пісня англомовна, на ролик вражає колоритними українськими образами та етнічними ритмами.

ACROSS THE ROAD – “Приховуй”

Вінницькі рокери презентували головну роботу зі свого майбутнього альбому – пісню і кліп “Приховуй”. Трек розповідає про те, що іноді варто приховати своє невдоволення і погляди, аби зберегти стосунки з близькою людиною.

Navi – “Закохуюсь”

Ivan NAVI, який підкорив слухачів треком “Такі молоді”, випустив нову танцювальну роботу – “Закохуюсь”. Зйомки кліпу тривали 2 дні на морському узбережжі і в старовинній частині Одеси.

А сам Іван з’являється у відеокліпі одразу в двох образах: у першому зіграє типового англійського денді, а в другому – самого себе – молодого артиста, який по вуха закохується у дівчину із зали під час свого концерту.

Terry Phao – “Не кажи”

Столичний проект “Terry Phao” показав кліп, знятий наприкінці серпня на Подолі та Хрещатику. Насоджуйтеся краплинами літа!

The Frunk – “Залишаюсь”

Новий гурт Ростислава Столяренка з Краматорська – The Frunk – випустив дебютну композицію. Україномовні пісні, до речі, є принциповою позицією музиканта з Донеччини.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.