facebook

Перевіряйте родовід! Швейцарські банки шукають спадкоємців

Банківські установи Швейцарії стурбовані незвичайною проблемою: у них скупчилися сотні рахунків, власники яких не приходили за своїми грошима вже понад півстоліття.

a46b4f5541caed3a46ed58329b00623e

Між тим, суми на них складають від 500 швейцарських франків (мінімальний розмір, при якому банк за законом зобов’язаний опублікувати відомості про незатребуваний внесок) до декількох мільярдів доларів.

Їх готові віддати законним спадкоємцям, якщо, зрозуміло, вони заявлять про себе та підтвердять свою спорідненість з померлими вкладниками.

Відповідний закон був прийнятий швейцарським парламентом і набрав чинності з 1 січня 2015 року. Він передбачає, що, якщо клієнт не виходить на зв’язок з банком протягом 10 років, а ще 50 років після цього його внесок знаходиться в стані спокою, інформація про покинутому рахунку публікується для пошуку спадкоємців.

c656a2f41d95cfe1a384eed49768b

З цією метою швейцарським урядом був створений спеціальний сайт dormantaccounts.ch, на якому кожен охочий може перевірити, чи не мав хто-небудь з його предків 60 і більше років тому рахунку в одному з банків країни. На сьогодні тільки списки незатребуваних вкладів становлять вже 197 сторінок!


suiss_banking_1433

Знаходити своїх предків, які, можливо, залишили вам спадщину в швейцарському банку, необхідно через спеціальну форму пошуку — наприклад, на прізвище (англійської, німецької або французької транскрипції). Також можна переглянути всі списки незатребуваних рахунків вручну. Якщо ви вважаєте, що маєте право на гроші, що знаходяться на якому-небудь з них, потрібно просто клікнути мишкою по цьому запису та заповнити відповідну форму.

Швейцарські банкіри наполегливо рекомендують ставитися до даної процедури максимально уважно і по можливості ввести всі відомі вам дані, — не тільки ім’я можливого спадкодавця, але його місце проживання, професію, інші відомості. Зрозуміло, у вас зажадають і документи — як засвідчують особу, так і підтверджують спорідненість з власником рахунку. І, якщо всі відомості підтвердяться — гроші обов’язково віддадуть.

Читайте також:  В Україні можуть знову зупинити громадський транспорт: перші подробиці

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.