facebook

Автомобілі можуть подешевшати в Україні після Нового року

З 1 січня 2017 року в Україні можуть подешевшати на 20% не лише автомобілі, а й інші товари, оскільки очікується скасування ПДВ.

Відповідний законопроект №5401 “Про скасування в Україні податку на додану вартість” було зареєстровано у Верховній Раді 16 листопада 2016 року, а 21-22 листопада направлено на розгляд до профільних комітетів, пише “Автоцентр”.

752917

Зазначається, що скасування ПДВ зможе побороти корупцію і зробить чимало товарів, зокрема автомобілі, дешевшими для споживача на 20%.

У пояснювальній записці автори законопроекту підкреслюють,що надходження до бюджету від ПДВ весь час зменшуються, порівняно із сумами компенсації.

Відтак, цей податок стимулює корупцію контролюючих органів.

За словами ініціаторів скасування ПДВ, розміри так званих “відкатів” у період з 2010-го до 2015 року досягали 60% від суми повернення ПДВ. В результаті близько 70% економіки країни перебуває в тіні саме через недосконалість податкової системи.

Крім того, ресурс підкреслює, що такі країни як США, Угорщина, Фінляндія, Чехія мають нульову ставку ПДВ. У Швейцарії вона становить лише 2,6–8%, в Японії, Сінгапурі, Тайвані, Малайзії – від 3 до 6%.

Законопроект 5401 пропонує скасувати з 1 січня 2017 року податок на додану вартість в Україні, як дискримінаційний та корупційний. У підсумку споживчий ринок, зокрема ринок автомобілів отримає потужний поштовх до розвитку,
– резюмує видання.


Читайте також:  Як гроші заробітчан впливають на курс гривні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.