facebook

На франківську вулицю Військових Ветеранів очікують кардинальні зміни (фото)

На вулиці Військових Ветеранів в Івано-Франківську можливі зміни.

Про це у спільноті “Дизайн вулиць” у Фейсбук написав начальник управління інфраструктурної політики Назарій Рогів, пишуть Версії.

15203317_1400478193335811_7936389010793083595_n

“Сьогодні разом із Стасом Ростовцевим пройшлись вулицею Військових Ветеранів. Роздумували над ідеєю Вадима Войтика змістити пішохідну доріжку на територію парку та впорядкувати хаотичне паркування авто на даній вулиці. Загалом таку ідею підтримуємо, – пише Назарій Рогів. – А також пропонуємо в проекті передбачити:

1. Облаштування тротуару та проїжджої частини в одному рівні (проїжджу частину виконати з асфальтного покриття; а паркомісця та пішохідні доріжки – з темної та світлої бетонної бруківки відповідно).

2. Демонтаж старого огородження, оскільки в ньому немає потреби. Це також підтверджують проламані людьми прогалини в огорожі майже кожні 10 м. Замість огородження краще посадити живопліт із розривами біля витоптаних стежок.

3. Оскільки вулиця з одностороннім рухом, то необхідно звузити ширину проїжджої частини. 2,75 м буде якраз норм.

4. За рахунок вивільненого місця розширити тротуар з протилежної сторони вулиці і влаштувати контрсмугу для велосипедистів.

5. На шляху пішохідної доріжки на території парку трапляються дерева. В таких місцях доріжку потрібно не звужувати і закручувати змійкою поміж деревами, а навпаки – розширяти. Такі місця можна буде вдало обіграти і облаштувати, наприклад, навколо стовбурів дерев лавки, на яких зможуть відпочивати відвідувачі парку”.


Читайте також:  Із 24 липня в Україні радикально зміниться процес підготовки водіїв

Шукайте деталі в групі Facebook