facebook

Аваков подарував ще один пістолет дружині кума Порошенка. За АТО

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков нагородив пістолетом дружину Міністра інформаційної політики Юрія Стеця і кума Петра Порошенка – телеведучу 5-го каналу Яну Конотоп.

unnamed_OIHDQ7u

Як повідомляє програма “Наші гроші з Денисом Бігусом” – журналістку відзначили вогнепальним пістолетом Глок 17, калібру 9 мм. В наказі Авакова, підписаному влітку 14 року сказано, що вручають відзнаку «за особливі заслуги в захисті конституційних прав і свобод людини і громадянина, зразкове виконання службового і громадянського обов’язку, виявлені при цьому честь і доблесть».

screenshot-3_c3Su393

У коментарі програмі “Наші гроші” Арсен Аваков зазначив, що Конотоп нагороджена за справи у зоні АТО. “Яна Конотоп, якщо є в неї нагородна зброя, пригадую, що ніби є, то вона робила нашу справу разом з оцими хлопцями, в тому числі в зоні антитерористичної операції за ці роки”, – сказав міністр.

glock-17-0

Сучасний пістолет Глок 17 в США коштує 600 доларів, в Україні його ціна сягає до 2 тис доларів. З наказу видно, що зброю виділив Департамент матеріального забезпечення МВС, хоча на озброєнні жодного підрозділу МВС такі пістолети відсутні. (АПД. Як зазначив директор Департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко, пістолети Глок 17 використовуються “певними підрозділами” МВС)

Раніше програма Слідство.інфо повідомляла, що Конотоп нагороджена зброєю і міністром оборони Степаном Полтораком. Міноборони у 2015 році до дня народження вручило телеведучій компактний пістолет ПСМ. “Я залишу за собою право на це питання не відповідати. Ще раз підкреслю, через те, що воно стосується безпеки моєї і моєї родини”, – прокоментувала нагородження Конотоп.

Раніше програма “Наші гроші” розповідала, що під час керування міністерством Арсен Аваков вручив понад 1000 одиниць нагородної вогнепальної зброї. В тому числі штурмові гвинтівки, які у наказах міністерства називались пістолетами. “Нагородну зброю я вручав і буду вручати, це повноваження міністра і це добра справа”, – зазначив Аваков у коментарі програмі “Наші гроші”.

Читайте також:  На Львівщині чоловік застрелив зятя у спину

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.