facebook

Вживання аспірину здатне продовжити життя – вчені

Прийом аспірину знижує ризик розвитку захворювань серцево-судинної системи та раку.

Вчені з Університету Південної Кароліни прийшли до висновку про те, що літні люди, для яких високий ризик смерті від серцево-судинних захворювань, можуть продовжити життя, якщо будуть приймати невеликі дози ацетилсаліцилової кислоти (аспірину) кожен день, повідомляє EurekAlert!.

133150

 

Вчені проаналізували дані, які були отримані в рамках декількох національних досліджень, в результаті чого їм вдалося змоделювати кілька сценаріїв впливу прийому аспірину на стан здоров’я літніх людей. Акцент робився на довгостроковому ефекті прийому препарату. При цьому враховувалися хронічні захворювання, індекс маси тіла і ряд інших особливостей літніх людей.

У рамках першого сценарію чоловіки у віці 45-79 років і жінки у віці 55-79 приймали аспірин тільки за рекомендацією лікарів. Інший же сценарій розглядав варіант, при якому всі американці старше 51 року приймали незначні дози аспірину щодня. Читайте також: Вчені назвали “головний” ген алкоголізму Виявилося, що дотримання інструкцій може запобігти 11 випадкам серцево-судинних захворювань і чотирьом випадкам раку на кожну тисячу американців у віці від 51 до 79 років.

Середня тривалість життя збільшиться на 0,3 року. В результаті з тисячі осіб більше восьми досягне віку 80 років і ще три — 100 років. Раніше повідомлялося про те, що вчені знайшли білок, введення якого допоможе зупинити старіння. Випробування на мишах підтвердили, що введення в організм “омолоджуючого” білка помітно покращує фізичний стан тварин. Також у літніх гризунів різко знижувалися шанси померти від серцевих захворювань. Дане відкриття дає людям надію на те, що вони зможуть жити довше.

Читайте також:  Британські вчені заявили про вилікування чоловіка від ВІЛ

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.