facebook

Франківська прокуратура «прозріла»: Анатолій Прут уникнув кримінальної відповідальності за підробку документів, бо прокурор передумав

Прокуратура Івано-Франківська в 2013 році порушила кримінальну справу проти скандального забудовника Анатолія Прута за фактом підроблення офіційного документу.
sud
Сьогодні, коли справа на завершальному розгляді в суді, прокурор вирішив передумати і закрити справу.

В досудовому розслідування прокуратура обвинувачує Анатолія Прута у вчиненні злочину – в 2012 році здав в експлуатацію свій багатоквартирний будинок за печаткою фірми, якої на той час не існувало, і підписався під документами як її директор, не маючи на це законних повноважень.

Прокуратура Івано-Франківська встановила, що в лютому 2012 року Прут, усвідомлюючи протиправний характер своїх злочинних дій, умисно і не маючи законних повноважень, оформив документи про готовність 5-квартирного житлового будинку по вул.Мазепи, 35А.

Уже більше 2-х років кримінальна справа проти Анатолія Прута за фактом підроблення документів затягувалася в Івано-Франківському міському суді – обвинувачуваний Прут систематично не з’являвся до суду.

Але минулого місяця міська прокуратура шокувала громадськість. В судовому засіданні 15 листопада по розгляду кримінальної справи прокуратура Івано-Франківська кардинально змінила свою позицію щодо підроблення документів, перекреслила усю свою кількарічну роботу і дала можливість Анатолію Пруту уникнути відповідальності.

В той момент, коли після кількарічного затяжного розгляду справи Івано-Франківський міський суд був готовий винести вердикт в кримінальному провадженні, міська прокуратура “прозріла”: прокурор Грищук В.І. відмовився від обвинувачення.

Виходить, що міська прокуратура спочатку порушує кримінальну справу, доводить її до суду, більше двох років в суді притягує Анатолія Прута до кримінальної відповідальності, і лише в кінці розгляду справи, як вказано в постанові суду, «доходить переконання, що пред’явлене обвинувачення не підтверджується».

hM2axU0oLnE

QDh9noO8pU4


v7Jf5OQtHJc

Читайте також:  В Івано-Франківську посадовця Служби автодоріг спіймали на хабарі 20 тис грн

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.