facebook

Директор держпідприємства у Луганську вкрав 100 тис. грн на зброю для бойовиків, – МВС

Адміністративний директор луганського державного підприємства “Луганськстандартметрологія” фінансував бойовиків так званої “ЛНР” на кошти підприємства

im578x383-гроші лнр


Про це повідомили у прес-службі МВС.

“Взявши на себе повноваження директора, за підтримки незаконного збройного формування “Дон”, зазначений службовець з кабінету головного бухгалтера викрав печатку та чекову книжку підприємства.

Зловживаючи своїм службовим становищем, використовуючи чек на отримання готівкових коштів з розрахункового рахунку підприємства, чоловік в банку отримав 150 тисяч гривень з призначенням платежу “матеріальна допомога на медикаменти”, – йдеться у повідомленні.

Проте, як з’ясували правоохоронці, вказані кошти за призначенням не використовувалися. Близько 100 тисяч гривень було ним витрачено на придбання зброї і боєприпасів для потреб незаконних збройних формувань, решту суми ? близько 50 тисяч гривень привласнив.

За даним фактом Сєвєродонецькою міліцією розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. За цією статтею зазначеному керівнику оголошено про підозру у скоєнні злочину.

Окрім цього, вирішується питання щодо притягнення зловмисника до кримінальної відповідальності і за ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) КК України.

джерело http://espreso.tv/news/2015/03/30/dyrektor_derzhpidpryyemstva_u_luhansku_ukrav_100_tys_hrn_na_zbroyu_dlya_boyovykiv____mvs

Читайте також:  Бойовики 18 разів обстріляли позиції сил АТО

Шукайте деталі в групі Facebook