facebook

Джеймс Маттіс: “В Україні йде війна”!

Новий глава Пентагону



називав агресію РаSSєї проти України у Криму та на Донбасі “значно гострішою, значно серйознішою”, ніж вважають у Вашингтоні та ЄС, – повідомляє “Голос Америки”.

Дональд Трамп прийняв рішення з приводу особи Міністра оборони в його адміністрації. Ним стане генерал Морської піходи США Джеймс Маттіс,- стверджує впливове видання The Washington Post.

Маттіс нещадно критикував Барака Обами за буцімто недостатню військову підтримку союзників, заявляв, що Америка страждає на “стратегічну атрофію” та називав агресію Росії проти України у Криму та на Донбасі “значно гострішою, значно серйознішою”, ніж вважають у Вашингтоні та ЄС. Він також вказував, що метою дій Путіна є розкол НАТО.

“В Криму та Україні йде війна”, – заявляв Маттіс.

Маттіс з 2010-го по 2013-й очолював Центральне командування США, посідав провідні позиції у збройних силах США та очолював першу дивізію морської піхоти США в Іраку. Має репутацію інтелектуала, популярного лідера та рішучого, але уважного до підлеглих керівника.

“Дії Росії в Україні я вважаю можливо найнебезпечнішою ситуацією з кризовим потенціалом для усього регіону”, – заявив Маттіс у травні 2015-го року у ході виступу у The Heritage Foundation.

Тарас Микитюк© спеціально для “Український простір Прикарпаття

За матеріалами публікації – http://ukrainian.voanews.com/a/mattis-ministr-oborony/3619442.html

Читайте також:  "Дали аскорбінову кислоту та вітаміни": український турист застряг з коронавірусом у Єгипті

Шукайте деталі в групі Facebook