facebook

“W Polityce”: путін розпочав нову війну – релігійну!

У статті «Війна путінської Росії з Богом і свободою» (“Wojna putinowskiej Rosji z Bogiem i wolno?ci?”) польського Інтернет-порталу “W Polityce”, зокрема, йдеться:

«Спритність російської пропаганди



полягає в поданні росії як захисника віри. Насправді ж кремль підтримує «Православну церкву московського патріархату» і воює не тільки з католиками та греко-католиками, але і з православними автокефаліями.

Там немає ніякого поділу повноважень церкви і держави. Русифікація використовується проти завойованих народів. Тому відразу ж після здобуття Польщею незалежності в 1918 році була зруйнована російська церква, яка стояла в центрі Варшави.

У період Радянського Союзу на чолі «Православної церкви» стояли генерали КДБ. Вірні Богу православні священики були відправлені до концентраційних таборів. Старообрядці піддавалися переслідуванням, і греко-католицька літургія проводилася таємно. Церкви були перетворені не тільки в музеї атеїзму, а й в стайні, свинарники, іноді в склади.

Під час революції божевільна російська мафія зносила церкви і мечеті. Більшовики і комуністи знали, що для того, щоб повністю поневолити людину, потрібно позбавити його віри в Бога. Коли це їм до кінця не вдалося, церквою стало керувати КДБ. Все було під його контролем.

В окупованому Криму проявилися справжні російські порядки. Візу не продовжили настоятелю римсько-католицької парафії в Сімферополі і черницям, змусивши їх виїхати з Криму.

Віруючі домагалися повернення храму багато років. Влада автономії заважає жити не тільки католикам, але і татарам. Багато з них мають польське коріння. Тепер у приході тільки один священик. Це єдиний прихід у всьому Сімферополі.

ФСБ стверджує, що все законно, тому що релігійні організації не мають правового статусу в Криму, тому вони не можуть запрошувати іноземців – у тому числі священиків і монахинь. Тому вони повинні виїхати з півострова!

Читайте також:  Charlie Hebdo опублікував карикатури на Путіна (фото)

Більше 2000 релігійних громад подали заявки на реєстрацію. Її одержали тільки 11, але жоден з 9 католицьких парафій. Там також регулюється статус католицьких священиків, не тільки західного, а й східного обряду. Таким чином почалася релігійна війна, щоб залишилася тільки «Православна церква московського патріархату», яка століттями проводить кремлівську політику.
Джерело – http://wpolityce.pl/swiat/239056-wojna-putinowskiej-rosji-z-bogiem-i-wolnoscia

Шукайте деталі в групі Facebook