facebook

Станіслав Шуляк: франківські силовики теж були задіяні під час подій на Майдані (відео)

На допиті Шуляк заявив, що не давав команди стріляти.

Другий свідок на зв’язку з Ростова. Святошинський Райсуд столиці допитував колишнього командувача Внутрішніх військ України Станіслава Шуляка. Він також, як і Янукович, свідок у справі екс-беркутівців, яких підозрюють у вбивстві 48 учасників Майдану.

ad54daef-cbdf-4cb0-839d-3062ab0fac8e_1628646_20140204170349.gif

Всі відповіді Шуляка зводилися до того, що представники Внутрішніх військ на Майдані не стріляли, – пишуть Версії з посиланням на Вечерние Новости.

Допит колишнього командувача внутрішніми військами України Станіслава Шуляка викликав набагато менше ажіотажу в Святошинському райсуді Києва, ніж допит Януковича. Менше преси та немає потерпілих, тільки їх представники. Все інше по накатаній.

П’ять екс-беркутівців, підозрюваних у вбивстві учасників Євромайдану на лаві підсудних. Спільний перегляд з Ростовським судом встановили, тимчасові рамки допиту визначили. І хоча у цій справі Шуляк проходить як свідок прокурор його повідомив про підозру в інших справах.

“Дезертирство, тобто самовільне залишення військової частини або місця служби крім того, 17 листопада 2015 ГПУ Шуляку Станіславу Миколайовичу повідомлено про підозру, а саме участь у злочинній організації та участь у злочинах скоєних цією організацією”, – сказав Роман Псюк прокурор ГПУ.

Шуляк з трибуни суду розповідав все по порядку. За його словами, з першого грудня Внутрішні війська охороняли територію в центрі міста в посиленому режимі. Уже в січні 2014 були додатково задіяні спецназівці з чотирьох міст Івано-Франківська, Олександрії, Криму і Донецька. Але після вбивства силовиків 18 лютого він прийняв рішення задіяти спецназ “Омега”. Який був озброєний вогнепальною зброєю.

“Після 18 числа, лютого, після того, як загинули п’ять співробітників внутрішніх військ від вогнепальних поранень несумісних з життям мною було прийнято рішення задіяти підрозділ Омега для створення резерву на випадок подальшого застосування вогнепальної зброї. Підрозділи ці були в тилу”, – сказав Станіслав Шуляк , колишній командувач Внутрішніми військами України

Наказу стріляти їм ніхто не давав ні 18, ні 20 лютого запевняв Шуляк. Але його люди доповіли 20 лютого, коли були масові розстріли на Майдані, роздавали вогнепальну зброю в районі вулиці Заньковецької. Хто і кому роздавали не знає. Втім, прізвища своїх інформаторів Шуляк теж не назвав.

Читайте також:  Обов'язкова вакцинація у "жовтій" зоні: у МОЗ анонсували нововведення

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.