facebook

Міністр ВПС США: РаSSєя вторглася в Крим і все помінялося, все змінилося

Дебора Лі Джеймс – міністр військово-повітряних сил США: “РаSSєя демонструє наміри агресії, і це треба сприймати всерйоз”. Цю проблему обговорювали на Національному форумі оборони, який у суботу та неділю проводила президентська бібліотека імені Рональда Рейґана у Каліфорнії, – повідомляє “Голос Америки”.


Експерти та посадовці у сфері національної безпеки США називають РаSSєю головною прямою загрозою для Сполучених Штатів.

“За останні кілька років ми бачимо, що вони модернізували низку систем, які представляють пряму загрозу для США та наших союзників. Це включає звичайні та ядерні сили далекого радіусу дії. А також повний спектр можливостей у кібер та радіо електронній сферах та на морі. Я думаю, що їх зусилля з модернізації повинні розглядатися в контексті їх дій в Україні, в Криму та Сирії”, – каже Голова Об’єднаного Комітету начальників штабів США Джозеф Данфорд.

РаSSєя демонструє наміри агресії, і це треба сприймати всерйоз, вважає міністр військово-повітряних сил США Дебора Лі Джеймс:

«Я вважаю, РаSSєя є загрозою №1 для США. Через ядерний потенціал ця країна становить реальну небезпеку для нас. Їхні дії протягом останніх років демонструють намір, і це непокоїть США, і мене як громадянку цієї країни. Три роки тому, коли я стала міністром Військово-повітряних сил, ми ще активно співпрацювали з Москвою. Але коли РаSSєя вторглася в Крим, все помінялося. Все змінилося».

Міністр оборони США Ештон Картер запевнив, Збройні Сили США – найсильніші на планеті, але треба бути готовим до всього:

«Сьогодні ми маємо найпотужнішу армію, яка коли-небудь існувала на планеті. Зараз немає нікого, хто б був сильнішим, боєздатнішим, досвідченішим, чи більш інноваційним. Але це не гарантовано завтра. У 21 столітті ми мусимо підтримувати свій статус знову і знову».

При цьому, експерти та журналісти, включно із критиками Дональда Трампа, завалили Twitter компліментами після того, як видання The Washington Post повідомило, посилаючись на власні джерела, про рішення новообраного президента США призначити міністром оборони у своїй адміністрації генерала-морпіха Джеймса Маттіса.

Останній надзвичайно популярний серед військових США. Він відомий відданістю службі, турботою про підлеглих, гострим розумом, насотороженим ставленням до Ірану та жорсткою позицією щодо РаSSєї.

Маттіс вбачає у Путіні “явну загрозу і США і багатьом найближчим союзникам Вашингтона”, – твітує дослідник екстремізму Кейсі Мічел.

https://twitter.com/cjcmichel/status/804449636580782080?ref_src=twsrc%5Etfw

Читайте також:  Фондові ринки США закрилися зниженням

Тарас Микитюк© спеціально для “Український простір Прикарпаття

За матеріалами публікацій:

– http://ukrainian.voanews.com/a/3622575.html

– http://ukrainian.voanews.com/a/mattis-general-twitter/3619473.html

Шукайте деталі в групі Facebook