facebook

Найєм озвучив прізвища фаворитів на посаду голови ДБР. Всі пов’язані з Порошенком

Стало відомо, хто має найбільші шанси очолити новостворене Державне бюро розслідувань.

Про це повідомив народний депутат Мустафа Найєм.

756963

Він наголосив, що, коли ДБР повноцінно запрацює, воно перебере на себе функцію досудового слідства, яким зараз займаються органи прокуратури, а за масштабом структура стане таким же монстром, яким зараз є Генпрокуратура.

Найєм зауважив, що на теперішньому етапі конкурс на посаду голови ДБР набирає помітних політичних ознак.

На сьогодні у комісії немає жодного члена, який би представляв громадськість або громадянське суспільство. Як наслідок, комісія стала місцем політичних домовленостей, в рамках яких, ДБР повинне відійти під кураторство команди президента,
– написав нардеп.


Після завершення чергового засідання конкурсної комісії стало відомо, що до наступного етапу пройшли 19 з 50 кандидатів, а три фаворити безпосередньо пов’язані з президентом.

З максимальних 9 балів 8 набрав помічник президента Олексій Горащенков. Глава Управління процесуального керівництва, підтримки державного звинувачення та представництва в суді Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ Ольга Варченко набрала стільки ж, а головний військовий прокурор Анатолій Матіос на один бал менше.

“Нічого особистого, але це не просто збочення логіки процесу створення ДБР як незалежного органу, але і загроза подальшої узурпації правоохоронних органів політичними групами”, – підсумував Найєм.

Я попробую очень просто объяснить одну проблему, которая может стать #зрада, если мы не начнем с этим ничего делать. Я …

Читайте також:  “Досі почуваюся винною”: Олена Зеленська вперше розповіла про свою боротьбу з COVID-19

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.