facebook

Байдужість українців: чому ніхто не допоміг двом дітям, які помирали?

Багатьом українцям вже відома історія про мати, що кинула вдома самих дітей на дев’ять днів. Так, вона жорстока і мамою її назвати взагалі складно. Але постає ще одне питання, чому інші люди залишились осторонь цієї проблеми.

be49d8524f43b8774c5c5a5792769428

Як стверджують свідки, діти кричали і плакали протягом всього часу, коли перебували вдома самі. Під двері приходила бабуся, яка приносила онукам їжу, але не змогла потрапити в квартиру і пішла. (Як пішла? ЧОМУ??)

Сусіди теж чули крики, що доносяться з квартири, але в підсумку нічого не зробили (Як таке можливо??).



Психологи коментують ситуацію:

“Для мене це загадка, це потрібно подивитися на цих сусідів. Це незрозуміло тому, що з психологічної точки зору плач дитини – це дуже сильний сигнал до дії. Його дуже важко переносити, тим більше, уявіть, які там були взагалі звуки страждання. Для мене залишається повною загадкою, хто ці сусіди, там живуть ненормальні люди! Це просто не вкладається в рамки психологічної норми – чути плач і не реагувати, не намагатися потрапити в квартиру “, – пояснює ситуацію дитячий психолог Наталія Бастун.

Фахівці вважають, що на тлі підвищеної загальної соціальної активності у сусідів потерпілих дітей спостерігається повна соціальна відчуженість. Вона і стала однією з причин трагічних наслідків.

Скасування посад фахівців соціальної роботи – теж можна вважати причиною трагедії. Звичайно, крім недбалості матері. Експерти стверджують, що інститут фахівців соціальної роботи – це важливий інструмент, який працює у всіх цивілізованих країнах.

“Соціальні працівники якраз були тими, хто ходив по домівках, перевіряв такі сім’ї і міг якось реагувати. А їх скоротили. І прийшли на зміну непрофесіонали, які не розуміють, що суспільству потрібно. Таке скорочення призвело до того, що фахівців вже немає”, – підкреслив Юрій Калаш, психолог, консультант соціальних служб.

Читайте також:  Українців почнуть від'єднувати від газу вже у 2021 році: кому загрожує і як уникнути

Прокуратура вимагає залишити під вартою горе-матір, яка покинула своїх дітей вдома на 9 днів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.