facebook

10 речей, які ні в якому разі не можна говорити чоловікові

Іноді стриматися і промовчати – в сто разів важче, ніж сказати те, що так хочеться! Справді, чому б і ні? Деякі питання здаються абсолютно безневинними, а іноді нам просто здається, що ми вибухнемо від злості, якщо не випустимо пар. Чи варто стримуватися? Ось 10 випадків, коли абсолютно точно варто.

a15

1. «Та ти ж мамин синочок!»

Не краща річ, яку можна ляпнути! Так, дорослій жінці дуже складно вибудовувати відносини з «маминим улюбленцем», і так, вас можна привітати – якщо все так, то ви здорово влипли. Але навіщо говорити це чоловікові? Змиріться з фактом: з моменту досягнення двадцятирічного кордону мамин синочок вже не підлягає перевихованню, так що таким він буде і в сорок. Краще поставте собі питання, чи готові ви до цього? Якщо так, шукайте шляхи виживання: постарайтеся полюбити його маму і якось звикнути до такого порядку речей. Якщо немає, йдіть, але мовчки: подібні звинувачення приведуть до того, що ваш розрив потоне в бруді і взаємних претензіях.

2. «Розкажи мені все про свою колишню!»


Ви точно хочете все це знати? Звичайно, минуле жахливо інтригує, і так і тягне все дізнатися, хоча всім прекрасно відомо, що жити минулим небезпечно, та й взагалі нічого хорошого від таких розмов не буває. Чим більше інтимних подробиць – тим гірше: ви вже не зможете їх забути і будете ревнувати до минулого нескінченно, порівнювати себе з «нею», шукати подібності в сценарії розвитку відносин. А чоловік, зі свого боку, насторожиться: всі чоловіки знають, що такими питаннями вимощена дорога в справжнє побутове пекло.

3. «Ота дівчина так класно виглядає, правда?»

Читайте також:  Випробування розлукою, яке ми не пройшли…

Чудова фраза, яка зруйнувала багато відносин. Ви притискуєте чоловіка до стінки і взагалі не даєте йому можливості викрутитися: якщо він скаже «так», ви станете ревнувати і почнете уточнювати: «Ну я ж все одно краще?». Якщо він скаже «ні», то ви не повірите! Особливо якщо дівчина правда симпатична. Найбільше це буде схоже на спробу приховати від вас жахливу правду. Коли вам прийде на розум таке питання, стримайтеся! Краще подумайте про свою самооцінку: з нею явно щось не так.

4. «Ти просто не вмієш веселитися.»

Роман екстраверта і інтроверта – жахливо проблематична річ, проте такі відносини зустрічаються часто-густо. Ви любите вечірки, а ваш чоловік зовсім не прагне на них опинитися? А якщо виявляється, то тим гірше – вам постійно хочеться вибачитися за цього похмурого буку? Що ж, подумайте двічі, перш ніж виговорювати йому за те, що він такий нудний і сумний. Навряд чи якийсь чоловік класифікує таку розмову як приємну і корисну. Ефективність виховних заходів буде нульовою, а ви тільки даремно витратите сили. Краще розберіться, яким саме чином воліє розважатися ваш чоловік, якщо вечірки йому не підходять.

5. «Я добре виглядаю?»

Знову самооцінка! Якщо ви хочете її підняти, то перше, що потрібно зробити – це залишити в спокої вашого чоловіка. Він до цієї проблеми не має ніякого відношення: він не винен, що ви не впевнені в собі, і – дуже важливо! – Ніяк не може це виправити. Щось зробити з цим можете тільки ви. Звичайно, якщо чоловік взагалі ніколи не робить вам компліментів, і саме тому ви вирішили вдатися до вимагання – це привід задуматися. Може, він взагалі вас не любить? Але ж, в кінці-то кінців, це не означає, що ви виглядаєте погано!

Читайте також:  В Івано-Франківську перехожих розстріляли із "травмата"

6. «У тебе зовсім немає почуття стилю!»

Якщо вам не подобається, як ваш чоловік одягнений, не варто йому говорити про це в лоб: йому буде образливо. Адже не тільки ваша самооцінка заслуговує дбайливого поводження! До того ж навряд чи чоловік з вами погодиться: так, у мене немає смаку, розкажи мені, як потрібно одягатися! Скоріше вже таке зауваження призведе до сварки або приховано зростаючому роздратуванню (і в підсумку сварці). Зробите мудріше: запропонуйте разом сходити за покупками і в процесі шопінгу зверніть його увагу до тієї деталі одягу, яка вам подобається. Чи не пропускайте жодного зауваження про те, що потрібно купити нову сорочку: це буде ваш вихід! А якщо ви живете разом, непомітно і поступово позбавляйтеся від старого одягу, щоб поступово оновити гардероб.

7. «Коли ми побачимося?» Або «Коли ти мені подзвониш?»

Ох вже ця спокуса – запитати на першому побаченні, коли ж буде друге. Не робіть цього! Більшість чоловіків терпіти не може таку демонстрацію напористості – і особливо конкретно ці два питання. Звичайно, якщо чоловік вам подобається, ви можете показати, що вам не все одно, що буде далі. Але не треба допитуватися і вимагати відповіді!

8. «Не переймайся, це всього лише робота!»

На жаль, іноді – не “всього лише». І це справедливо не тільки по відношенню до чоловіків. У багатьох випадках таке зауваження звучить нетактовно, навіть якщо ви хочете просто підняти людині настрій. Просто придумайте формулювання делікатніше. Наприклад, ваш чоловік завершив складний проект, який забрав багато часу і сил, але начальник не оцінили результатів. Не варто відмахуватися і говорити, що це «всього лише робота»! Краще скажіть, що наступного разу зусилля обов’язково будуть оцінені по достоїнству, або порадьте перечекати пару днів, раптом начальник просто не в дусі. Коротше, проявіть зацікавленість, не лінуйтеся вникнути в деталі і обов’язково покажіть, що ви вірите в компетентність і здібності вашого чоловіка.

Читайте також:  “Ти – не чоловік. У тобі немає нічого від справжнього чоловіка!”, – це останні слова, які він почув від дружини

9. «У цій справі ти успіху не доб’єшся.»

Одна з найстрашніших речей, які тільки можна сказати! Багато людей думають, що тільки в дитинстві подібні заяви призводять до психологічних травм – коли дітей низько оцінюють надмірно прискіпливі дорослі. Насправді, на жаль, психологічну травму можна заробити в будь-якому віці, навіть якщо ти вже дорослий чоловік. Досить просто поважати думку того, хто низько тебе оцінив.

10. «Коли вже ти почнеш заробляти більше грошей?»

Проблеми з сімейним бюджетом можуть бути дуже важкими, і все-таки таке питання правомірно ставити тільки самій собі. Сварки, скандали, побутові поєдинки навколо грошей заведуть ваші відносини на саме дно, і любов моментально випарується. Звичайно, це питання може вас дуже хвилювати, але чого ви досягнете, задаючи його чоловікові? Ви тільки дасте зрозуміти, що напружено очікуєте від нього того, чого він зараз зробити не може (інакше вже зробив би).

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.