facebook

У Польщі сьогодні покажуть фільм про терористичні банди на Донбасі (ФОТО+ВІДЕО)




З 9 по 15 грудня у Варшаві проходить XVI Міжнародний фестиваль документальних фільмів «Watch Docs», організований Гельсінським фондом з прав людини. Про це йдеться на офіційному сайті «WATCH DOCS».

Як і щороку, під час фестивалю покажуть документальні стрічки, пов’язані із тематикою прав людини. Цьогоріч відбудуться перегляди фільмів про мексиканський наркобізнес, самопроголошену т.зв. «данєцкую народную рєспубліку», а також про відомий фестиваль молодіжної музики в східному блоці, що відбувався у комуністичні часи у місті Яроцин Великопольського воєводства.

Родзинкою заходу стане презентація “Зроби собі державу” / “Zrób sobie kraj” / “DIY Country”.

Фільм “Зроби собі державу” – це конкурсна стрічка фестивалю. У ній британець Антоні Буттс показує момент створення т.зв. «данєцкай народнай рєспублікі». Режисер із камерою з самого початку супроводжував очільників першої фази конфлікту на Донбасі.

Саме тому у фільмі ми можемо побачити те, що не завжди можна побачити у медіа.

Це – корупція, непотизм, виборчі зловживання провідників т.зв. “НавароSSєї”. Але водночас режисер дає глядачеві усвідомити, що ці люди не одержали би владу, якби не мали підтримки реального протесту громадян.

Однак блискуча кар’єра вождів “ДеНеРо” завершується падінням, а у структурах “влади” з’являються “люди з нізвідки”, які реалізують політику Кремля.

Презентація фільму пройде 11 та 13 грудня, а опісля показів відбудуться зустрічі з режисером.

Як розповів програмний директор фестивалю «Watch Docs» Конрад Вірковський, у рамках цьогорічного фестивалю презентують 60 документальних стрічок, відбудуться також численні зустрічі з їхніми авторами, а також дебати та майстер-класи.

©Natali – спеціально для “Український простір Прикарпаття

За матеріалами публікацій:

http://www.watchdocs.pl/2016/f/filmy-od_a_do_z-pl.html

http://www.watchdocs.pl/2016/f/zrob_sobie_kraj-film-12-pl.html

Читайте також:  У середмісті Івано-Франківська відбудеться гуцульське весілля

Шукайте деталі в групі Facebook