facebook

Марцінків хоче у Франківську більше церков і хрест тверезості

Будівництвом храмів і встановленням хреста тверезості міський голова Руслан Марцінків планує побороти у місті алкоголізм та зменшити кількість самогубств.

Про недопрацювання у роботі з будівництва церков міський голова заявив сьогодні під час оперативної наради, коли заступник начальника патрульної поліції Івано-Франківська Олег Сердюк доповів про збільшення кількості п’яних водіїв та самогубств.
img_5723
Протягом тижня патрульні поліцейські затримали 33 водіїв у стані алкогольного сп’яніння та зареєстрували 4 випадки самогубства.
“От нас всі критикують за кількість храмів. От я був у Бразі, там 130 храмів на 190 тисяч людей. Каплички біля кожної хати. Ми недопрацьовуємо у цьому плані, – сказав Руслан Марцінків і додав: – Людина не може вдатися до самогубства, якщо вона вірить у Бога”.
Також Руслан Марцінків запропонував Ігорю Кінашу встановити у місті хрест тверезості.

“От у Рожнятові поставили хрест тверезості – і там кількість алкоголіків зменшилася, бо їм стидно пити, тому що присягнули біля хреста”, – запевнив мер.
Як повідомляв КУРС, 8 грудня Руслан Марцінків відвідав старовинне португальське місто Брагу, де підписав Угоду про співпрацю між містами з Президентом Муніципалітету Рікардо Ріо.
Брага – одне з найстаріших християнських міст світу, центр католицизму в Європі, відоме також як “місто архієпископів”.

Читайте також:  За два зрубаних дерева прикарпатець може сісти на три роки

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.