facebook

В Інтернет виклали особисті дані мільйонів українців!

В Україні з’явилася база даних, яка дозволяє знайти людину по одному з наступних параметрів: імені, прізвища, по батькові або місця проживання.

9d068a1c002dfd2852cdedddf5b0b593


Цікаво, що пошук здійснюється по кожному з параметрів. Дана база  http://warkez.com.ua/— одна з найбільших в Україні, і включає жителів всіх областей. Цікаво, що, вказавши точну адресу, можна дізнатися кількість людей, прописаних за цією адресою, і всі їх основні особисті дані — місце народження та дату народження.

Ключовий момент у тому, що вся інформація повинна бути введена українською мовою і саме так, як це вказано в паспорті (якщо мова йде про ім’я та прізвище). Адреса теж потрібно вводити в певному форматі, для того, щоб індексація була точною.

Чи може такий сайт стати знаряддям зловмисників, яким необхідні точні дані про людину? Можливо.

Журналісти Інформатора намагалися зв’язатися з розробниками або власниками сайту, але ніяких даних і ніяких контактів на сайті не виявилося.

Snimok-ekrana-1

Відповідно до Закону України «Про обробку персональних даних», кожна людина повинна представляти письмове або електронне згоду на обробку, зберігання і використання особистої інформації, виняток становлять лише випадки, в яких судовим розпорядженням передбачено інше.

База даних включає не тільки «простих смертних», але і високопоставлених осіб держави, аж до президента України.

У зв’язку з високою завантаженістю, сайт часто «падає», але його робота досить швидко відновлюється. За інформацією, розміщеною на головній сторінці сайту, творці позиціонують його як метод пошуку тих людей, з ким давно було втрачено зв’язок з тим чи іншим причин. Але чи буде ця база використовуватися виключно в благих цілях — питання, адже можливості незаконного використання даної бази, імовірно, дуже великі.

Читайте також:  Порошенко задоволений четвертою хвилею мобілізації

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.