facebook

Четверта смерть: семирічна криворіжанка стала жертвою грипу

В Україні зафіксовано четвертий летальний випадок, викликаний грипом в новому епідсезоні: новою жертвою небезпечного захворювання стала семирічна мешканка Кривого Рогу. Про це повідомила заступник директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Олена Лугова, передає прес-служба ОДА.

12fc1d3ddcb083001c90278eb5480235
Чиновниця зазначила, що на сьогоднішній день від ускладнень грипу померло двоє жителів Дніпропетровської області: першою жертвою став 60-річний Дніпровець, який звернувся до лікарів лише на четвертий день хвороби і відмовився від госпіталізації. Його смерть була викликана вірусною пневмонією.

“Друга жертва грипу – 7-річна дівчинка з Кривого Рогу. Хвороба у дитини розвивалася миттєво, дитина “згоріла” практично за добу”, – сказала Лугова і додала, що обидва випадки зараз детально аналізує спеціальна комісія з провідних лікарів.

За даними ОДА, в даний час на ГРВІ та грип виявлено у більш ніж 32 тис. жителів області. “Це на 35% більше, ніж на попередньому тижні. 200 осіб госпіталізовано”, – підкреслила Лугова.

Ще дві смерті від грипу в кінці листопада були зафіксовані в Сумській області: 23 листопада від вірусу помер 13-річний підліток, 30 листопада – 52-річний чоловік.

14 грудня повідомлялося, що в Україні з 5 по 11 грудня 300,4 тисячі осіб захворіли на грип та гостру респіраторну вірусну інфекцію.

Епідемічний поріг захворюваності на грип та ГРВІ  перевищено в 11 областях України і в Києві.

Читайте також:  Щоб уберегтися від ускладнень, спричинених грипом, лікарі рекомендують прикарпатцям вакцинуватися

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.