facebook

5 альтернатив глінтвейну. Рецепти зігріваючих напоїв для холодної зими

Під час зимових свят пропонуємо спробувати щось цікавіше за традиційний глінтвейн.

Свої секрети приготування теплих алкогольних напоїв відкрили в ресторані «Grill Town» спеціально для OGOGO.IF.UA.

glintveyn-7047

«Латвійський глінтвейн»


Спершу до склянки наливаємо бальзам (Riga Black Balsam Currant), приблизно 40-45 грамів. Додаємо 3-4 краплі цукрового сиропу. Далі – сто мілілітрів соку чорної смородини. Напій слід підігріти до температури близько 70 градусів. А згодом – прикрасити кружальцями лайму та апельсину.

Кава по-ірландськи

Перш, ніж налити до склянки основний інгредієнт цього напою – ірландський віскі, потрібно її прогріти. «Сам віскі підігрівати не можна, бо тоді випарується його смак», – пояснив бармен Петро Хом’як.

Тому до бокалу спершу наливаємо гарячої води. Через деякий час замінюємо її на віскі (40-45 грамів). Відставляємо набік і тим часом готуємо вершки.

Беремо 30 грамів із найменшим відсотком жирності. Їх треба збити з цукровою пудрою (2-3 грама). Вдома це можна зробити з допомогою ложки чи міксера, а професіонали використовують шейкер. Кладуть до нього кубики льоду, щоб вершки краще збилися.

Розчиняємо водою цукор (7 грамів) та змішуємо з гарячим подвійним еспресо. Доливаємо їх до бокалу з віскі. Можна прикрасити напій збитими вершками та посипати дрібкою меленої кориці. Перед тим, як пити ірландську каву, її слід перемішати.

«Лондонський чай»

Щоб приготувати його, знадобиться 40-45 грамів ягід обліпихи. Насипаємо їх до склянки та доливаємо 100 мілілітрів завареного чорного чаю. До цього додаємо 45 грамів джину. Щоб підсолодити напій – 10 грамів сиропу амарето. Перемішуємо складники ложкою, підігріваємо та прикрашаємо кружечком лайму.

Ґроґ «Гарячий Тодді»

Для такого ґроґу, як у «Grill Town», змішуємо 30 грамів меду , 40 грамів яблучного соку, половину чайної ложки меленого мускатного горіху та дрібку кориці. Доливаємо шотландський віскі та підігріваємо до 70 градусів.
Далі кладемо до склянки шматочок лайма.

Читайте також:  Найгірші регіональні дороги: попри вкладені кошти дорога Калуш-Жидачів перебуває в жахливому стані (відео)

«Краще додавати лайм, ніж апельсин. Тому що ґроґ і так солодкий», – зауважив Петро Хом’як. Він радить подавати напій із сухофруктами.

«Ямайський ґроґ»

Напій готуємо так, як попередній, тільки замість віскі – ром. Потрібно 55 грамів цього алкоголю. Додаємо кружальця лимону та апельсину.

Класичний глінтвейн

Бонус для шанувальників більш традицій – рецепт глінтвейну. Для нього змішуємо мед, червоне сухе вино, додаємо чайну ложку меленої кориці, гвоздику та підігріваємо до 70 градусів. Додаємо кружечок апельсина та паличку кориці. Бармен Петро Хом’як радить, якщо ви будете підігрівати вино вдома, то краще не доводити його до кипіння.

glintveyn-7061

glintveyn-7092

glintveyn-7118

glintveyn-7126

glintveyn-7142

glintveyn-7146

glintveyn-7156

glintveyn-7158

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.