facebook

НБУ змусив екс-акціонерів Приватбанку взяти на баланс літаки МАУ і “Буковель”

Національний банк змусив колишніх акціонерів Приватбанку взяти на баланс фінансової установи літаки авіакомпанії “МАУ” та гірськолижний курорт “Буковель”.

Про це в ефірі радіо “Вєсті” повідомила глава НБУ Валерія Гонтарева, передають Українські Новини.

c60113d-300

“На жаль, коли ми прийшли, вже багато кредитів рефінансування Приватбанку було видано. За мою каденцію під час кризи 2014-2015, ми видали Приватбанку близько 9 млрд гривень. Я можу розписатися за кожну прийняту заставу особисто і особисту гарантію Ігоря Коломойського, яку ми брали. Нам в заставу дали хороші активи: літаки МАУ, компанію “Буковель”. Далі ми працювали з Приватом, щоб банк взяв на баланс ці активи. Ми їх змусили взяти на баланс активи на 31 млрд гривень”, – сказала вона.

При цьому Гонтарева не впевнена, що ці застави досі залишаються на балансі.

“Розумієте, вони по одному з активів застави брали на баланс, а потім інший актив виводили. Це називається шахрайство… Час покаже, що акціонер насправді робив в п’ятницю (16 грудня)”, – повідомила Гонтарєва.

Вона пояснила, що особиста порука Коломойського, яку приймав НБУ полягає в тому, що якщо кредити не будуть погашені, то він відшкодує Нацбанку все своїм бізнесом.

Читайте також:  Яресько допустила дефолт України через борг РФ

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.