facebook

На Прикарпатті засудили начальника чоловічої колонії за те, що той домовився передати наркотики в’язню

Обвинувачуваний обіцяв передати пакет з наркотичними речовинами ув’язненому за відповідну винагороду — 1000 грн, проте “попався”.

21 грудня Коломийський міськрайонний суд засудив начальника оперативного відділу Коломийської виправної колонії № 41 — повідомляє прес-служба суду.

-v-turme-1_148247587691

Обвинувачений, майор внутрішньої служби, за винагороду в сумі однієї тисячі гривень вступив у попередню змову із жителем Снятинського району з метою передачі наркотичних засобів для засудженого, який відбуває покарання у виді позбавлення волі у зазначеній установі пенітенціарної системи.

13 грудня 2014 року після отримання зазначеної суми та згортку з вмістом наркотичної речовини, посадову особу було затримано працівниками ВБКОЗ УСБ в Івано-Франківській області та прокуратури Івано-Франківської області.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2 ст. 307 КК України — пересилання чи збут наркотичних засобів та ч.1 ст. 368 КК України — одержання хабара.

Суд визнав винною особу у вчиненні кримінальних правопорушень та призначив покарання у виді шести років позбавлення волі з конфіскацією однієї другої частини всього майна та з позбавленням права займати посади в правоохоронних органах строком на два роки.

Запобіжний захід обвинуваченому до вступу вироку в законну силу суд залишив заставу в сумі 24 360 грн.

Читайте також:  Після зіткнення з вантажівкою франківська маршрутка зачепила ще один автомобіль

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.