facebook

В Україні скасували дозволи на перепланування житла

Відтепер для переобладнання та перепланування житла не потрібно отримувати дозвільні документи.  Уряд скасував необхідність отримання дозвільних документів для власників і наймачів житла гуртожитків при виконанні робіт з переобладнання та перепланування, що не передбачають втручання у несучі конструкції або інженерні системи загального користування.

http://photo.unian.net

 

Відповідне рішення ухвалене вчора на засіданні уряду. Пізніше прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства з посиланням на віце-прем’єр-міністра – голову відомства Геннадія Зубка повідомила, що постановою уряду спрощуються правила користування приміщеннями житлових будинків і гуртожитків.

“Відтепер власникам житла або наймачам гуртожитків, за погодженням з власником, при виконанні робіт з переобладнання та перепланування, які не передбачають втручання у несучі конструкції або інженерні системи загального користування, не потрібно отримувати дозвільні документи”, – йдеться в повідомленні.


Зубко уточнив, що після завершення зазначених робіт, введення об’єкта в експлуатацію також не потрібне. Як повідомляв УНІАН, у 2014 році Мінрегіон розробив законопроект, що скасовує необхідність отримання дозволу на перепланування житла або переобладнання житлового приміщення.

Читайте також:  Франківським власникам нерухомості нагадують про дедлайн сплати податку

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.