facebook

В обласній лікарні черговий скандал зі зверхнім ставленням до пацієнтів

Медики Івано-Франківської обласної лікарні відовилися надати допомогу хлопцеві, який був у важкому стані.

Про це повідомляє WestNews з посиланням на тернопільський сайт Діло.

37805417

“Ця історія сталась 27-го грудня 2016 року в Івано-Франківську приблизно о 13:00. Розповіла її моя досить близька знайома. А тому знаючи її не один рік даю слово, що для брехні місця не було і бути не може. Лікарі обласної Івано-Франківської лікарні, що розташована у районі Пасічна ледь не вбили помираючого від болю 20 річного юнака з Надвірнянського району.

Напівсвідомого з температурою 40 градусів хлопця до медиків Швидкої допомоги привезла його рідна тітка. На жаль, у важливу хвилину на місці чергового лікаря не було жодної людини. Через десять хвилин сполохана родичка хворого поклала племінника на вільну кушетку в приміщенні обласної лікарні Івано-Франківська. А сама побігла гукати на допомогу бодай хоч одного експерта. На щастя чи на жаль , довго гукати не довелось. На зустріч потребуючим вже підходила панянка, яка обіймає посаду завідувача приймального відділення лікарні.

Не своїм голосом, не розібравшись у суті проблеми, не дивлячись як себе почуває хворий, вона підвищеним тоном зганяли втрачаючого стан свідомості хворого. А хлопця тим часом корчить від болю, він ледве піднявся з кушетки, бо злісна пані – завідувач невтомно боролась методами крику за звільнення кушетки в приймальні для тяжко хворих, яким являвся юнак. Після телефонного дзвінка до хірурга обласної лікарні міста Івано-Франківська Хруника А. Д. (за яким закріпилася хороша репутація), від тітки юнака, через причину перебування в операційній, до хлопчини прийшла асистентка пана Хруника Мар’яна Богданівна Федорків. Натомість допомогу горе-медик так і не надала, отримавши не правдоподібніше факти щодо скандалу і вимагань надати допомогу, що якби і мало місце бути не викликало би подиву враховуючи стан хворого і переляк рідних.

Мар’яна Богданівна Федорків повела себе м’яко кажучи не коректно. Жінка викрикала на юнака , який боровся за життя та на його родину. І просто відіслала всіх іх до Надіірноі чи Яремчі. За ті півгодини, що родичі юнака намагалися врятувати йому життя і везли його в лікарню у районі вулиці Матейки (це, наголошую, міська клінічна лікарня), могло трапитися будь-що і навіть з летальним результатом. Що дивує, але не всі лікарі є байдужими катами у білих халатах. В міській лікарні по вул Матейки не запитували “звідки”, “хто приїхав”, а просто надали справжню людяну медичну допомогу, яка відповідає клятву Гіпократа, яку дає кожен медик.

Друге життя тяжко хворому надали лікар – хірург Кримець Сергій Андрійович та анастезіолог Юрій Олегович Дащенко. Якби не ці люди, то через діагноз, який мав гнійне запалення, хлопець міг попрощається із життям. Все це було на очах шестирічної донечки тітки важко хворого. Які кадри свого дитинства завдяки цій ситуації запам’ятала маленька Алінка, буде зрозуміло значно пізніше. А поки що , маємо , що маємо. І найгірше, що ці кати є людьми, які мусять милувати наше життя!”, – йдеться в листі, який прийшов на адресу тернопільського видання.


Читайте також:  Через ожеледицю перекинувся рейсовий автобус: п'ятеро людей у лікарні (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.