facebook

Коли з дихання піде «перегар» після застілля: поради водіям

В період новорічних канікул автовласникам необхідно знати, коли можна сідати за кермо.

Період новорічних свят дуже небезпечний з тієї точки зору, що більшість водіїв сідають за кермо нетверезими або ж вранці після бурхливого застілля.

7820841bbb4a00c272ac49a4575ea313

В результаті недбалого ставлення до себе і оточуючих людей відбуваються смертельні автокатастрофи, винуватцями яких є водії, в крові яких перевищена норма алкоголю.

Картинки по запросу перегар за рулем




Інспектори дорожньої поліції працюють цілодобово, особливо в період свят, коли всім людям властиво випивати, в тому числі і самим порядним водіям, які ніколи не дозволяють собі сідати за кермо в нетверезому стані.
Але як відомо, алкоголь має властивість “вивітрюватися” не так швидко з організму людини, на цей процес може піти від 4 до 16 годин, а то і більше, в залежності від того, яку кількість було прийнято людиною.

Картинки по запросу перегар за рулем

Штраф за керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння становить від 10200 грн до 40800 грн, також водія можуть позбавити водійських прав на термін від року до десяти років.

no-alkohol-pivo-06

Не оштрафують лише того, у кого в крові 0,2 проміле алкоголю, якщо ж цей показник вище – штрафу не уникнути. Але найстрашніше – це не штраф, а той факт, що водій під впливом навіть невеликої кількості алкоголю може завдати шкоди собі, своїм пасажирам і іншим учасникам дорожнього руху.

alkogol-v-krovi-skolko-derzhitsya-tablitsa-05

0,2 проміле алкоголю – це 0,5 л пива або 0,2 л шампанського для чоловіка, 0,33 л пива і 0,1 л шампанського для жінки.

Виводиться з організму 100 мл горілки близько 5 годин, а 0,5 л цього ж напою залишає організм через 15 годин. Якщо ж людина випила більшу кількість спиртних напоїв, то знадобиться набагато більше часу на його “вивітрювання”. Також «процес» залежить від ваги людини, стану загального здоров’я і метаболізму.

Читайте також:  В Іспанії затримали українця за викрадення телеведучої

kak-vyvesti-alkogol-iz-organizma1

Тому, або пийте в міру, або зовсім відмовтеся від цього. У будь-якому разі не дозволяйте собі і близьким сідати за кермо напідпитку! 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.