facebook

У світі Новий рік святкують зовсім не так, як у нас

В Італії у новорічну ніч мешканці викидають старі речі — посуд, меблі, щоб вивільнити місце для добробуту в домі. А у Шотландії підпалюють бочки з дьогтем і котять їх вулицями, спалюючи таким чином старий рік, пише газета Експрес.

tar_barrel_held_aloft_676x451

У Швеції на Новий рік б’ють посуд на щастя об двері своїх сусідів і всю ніч не гасять світла в квартирах, щоб ніхто не забував про свято. Естонці ж вірять, що щастя їм принесе сажотрус у циліндрі, що тримає в руках знаряддя своєї праці.

“У новорічну ніч у Німеччині дарують одине одному горщики з конюшиною — на щастя, фігурку свині — до грошей і добробуту, статуетку сажотруса — щоб рік був успішним, — розповідає 50-річна Ірина Шумахер, фотограф, що мешкає в німецькому місті Юліх. — А коли б’ють куранти, німці не стукаються келихами, а цілуються. Потім їдять традиційний смаколик Нового року — закручену солодку випічку, посипану цукровою пудрою, яка називається брецель”.

Звуку курантів із нетерпінням чекають і закохані пари Англії. Якщо вони хочуть одружитися, то мають поцілуватись під гілкою омели.

В Іспанії напередодні свята жителі країни збираються на площах. Коли б’є годинник — потрібно швидко з’їсти 12 виноградин. Іспанці кажуть, що це має принести удачу в кожному місяці наступного року.

Китайці святкують Новий рік аж 15 днів — у період між двадцятами числами січня та лютого.

“Китайці називають це свято Чуньдзе, воно вважається початком весни, — розповідає 24-річний Юрій Крижановський, українець, який живе в Китаї. — У сільській місцевості люди часто запускають феєрверки, бо вважають, що світ повен злих духів і саме на Новий рік їх треба відганяти”.

Читайте також:  “Замовників я знаю”: Адам Осмаєв розповів важливу інформацію про вбивство Аміни Окуєвої

За словами Юрія, основною новорічною стравою для китайців є м’ясні кульки, які обов’язково треба спробувати кожному, щоб завжди залишатись “разом зі своїм розумом”. А до подарунків китайці невибагливі, вони дарують одне одному гроші, головне — у червоних конвертах. Адже цей колір символізує для них удачу та радість.

Японці в першу хвилину після бою годинника починають гучно сміятись, щоб радість панувала весь наступний рік.

“Замість ялинки в наших домівках біля входу ставлять Кадомацу — символ божества Нового року, — розповідає Юске Кашівагі, японець із міста Нагоя. — Її роблять самостійно із бамбука, сосни та сплетених рисових соломинок, а прикрашають гілками папороті й мандарина. Діти молодшого віку в Новорічну ніч кладуть під подушку картинку з корабликом. За легендою, у ньому пливуть сім чарівників, які несуть новорічне щастя”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.