facebook

Фахівці вперше задокументували випадок поїдання тарантулом змії

Бразильські вчені вперше задокументували випадок поїдання павуком тарантулом змії в дикій природі.

Про це пише портал Live Science, передає Ukr.Media.

288716_1

Відкриття зробили випускник Федерального університету Санти-Марії Леандро Мальта Борджес (Leandro Malta Borges) і його колеги досліджували тарантулів в регіоні Серра до Кавери (Serra do Caver?) на півдні Бразилії.

Сам випадок був зафіксований 23 жовтня 2015 року, проте розголосу він отримав лише нещодавно. Вчені виявили павука Grammostola quirogai (цей вид був формально описаний в 2015 році і раніше передбачалося, що він живе тільки в Уругваї) поїдають 40-сантиметрового земляного вужа. «Поїдання такий великий змії павуком подібного розміру стало неймовірним сюрпризом для нас», — сказав Борджес.

Він також зазначив, що павук харчувався змією вже досить тривалий час до того моменту, як їх знайшли. На це вказує той факт, що передня і середня частина жертви вже перетворилася в клейка місиво (це пов’язано з особливостями травлення Grammostola quirogai).

Борджес вважає, що тарантул, найімовірніше, убив змію завдяки своїм іклами (цього виду в довжину вони можуть досягати двох сантиметрів). У Grammostola quirogai є і отрута, однак він поки не був досліджений, у зв’язку з чим вчені не можуть зробити висновок про те, наскільки він згубний.

Тарантули, як правило, харчуються іншими павуками, комахами, дрібними рептиліями, птахами або ссавцями. Тим не менш Борджес нагадав, що павуки інших видів використовують цих плазунів в їжу. У їх числі і чорна вдова, яка вражає жертву сильним токсином, а також використовує в полюванні павутину.

Читайте також:  Глава МВС Італії вважає законною анексію Криму, а Революцію Гідності в Україні назвав «фальшивою»

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.