facebook

Франківський музикант і медик-доброволець Мишко Адамчак під сопілку записав казку для дітей учасників АТО. АУДІО

“Воїни АТО Читають Казки Дітям” – це мистецький проект для дітей та сімей самих бійців.

Сам проект реалізовується за ініціативи та підтримки львівської культової кав’ярні “Вірменка”.

15380613_210815732658078_8956799756474003991_n


WestNews писав, що напередодні Дня Святого Миколая до проектру долучився франківський музикант і медик-доброволець Медичного батальйону “Госпітальєри” у складі Української Добровольчої Армії (УДА) Мишко Адамчак.

Тоді у грудні 2016 року Мишко Адамчак їхав з передової, аби на сопілці записати казку для дітей. Незважаючи на те, що термін запису минув, організатори не відмовили франківцю з позивним “Лемко”. Кажуть, боєць їхав з передової спеціально для цього, тому всяко допомагали франківцю реалізувати задумане. Зрештою, все вдалося: медик-доброволець начитав українську народну казку “Калинова Сопілка”. Що цікаво, Мишко Адамчак приїхав з власною сопілкою, на якій і зіграв під час того, як начитував. Як це було тоді, у грудні 2016 року, розповів і сам Мишко Адамчак:

“Про проект почув ще, перебуваючи на сході та без вагань вирішив долучитися. То ж на студію до Львова їхав з самої передової. Запис повчальної казки “Калинова Сопілка” відбувся легко і натхненно, оскільки в мене було велике бажання донести до найменших слухачів ідею понад усе триматися свого роду і розуміти, що будь-яка лукавість чи злодіяння рано чи пізно матиме свої наслідки. А сопілка додала оповіді яскравості”.

Журналісти WestNews зустрілися з Мишком Адамчаком та отримали диск з казками, який передали львівські організатори для франківця.

Пропонуємо Вам, шановні читачі та глядачі WestNews, послухати казку “Калинова Сопілка” у виконанні франківця Мишка Адамчака.

Організатори сподіваються, що завдяки проекту діти по-новому відкриють для себе світ українських казок і з’явиться добра сімейна традиція – всім разом слухати казочки, прочитані українськими воїнами.

Читайте також:  Фотофакт: Як виглядяє околиця Донецька після вранішнього обстрілу

Сам франківець вважає, що такі ініціативи повинні бути не тільки від небайдужих осіб, а й від самої держави. Переконаний, що саме так можна і треба привчати молоде покоління, бо, зрештою, це стане вагомим кроком до створення успішної країни.

“Я переконаний, що такі ініціативи, які сприяють культурному розвитку молодого покоління та змалку прививають любов до нашого рідного українського, необхідно всіляко підтримувати. І не тільки силами небайдужих ініціативних людей та меценатів, а й силами і коштами держави. Тоді молоде покоління виросте свідомим і з міцним стрижнем всередині, який буде запорукою сильної та успішної країни”, – наостанок додав музикант і медик-доброволець.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.