facebook

Хлопчик чи дівчинка? Вчені винайшли ще один спосіб визначення статі

Учені давно вже довели, що стать багатьох рептилій (черепах, крокодилів і деяких видів ящірок) визначається температурою довкілля, а саме тим, де дозрівають відкладені яйця. У цьому питанні не має жодного значення комбінація жіночих і чоловічих статевих хромосом. Подібний механізм є застарілим методом визначення статі потомства, але вчені вважають тотожними хромосоми і температуру. Про це повідомляє ГоГетНьюс.

ed065f80e7c49eb6fefde3fe43554f51

Канадські вчені з університету Торонто провели дослідження, результатом якого стала незвичайна новина. З’ясувалося, що кров’яний тиск у жінок перед початком вагітності є важливим чинником для визначення статі дитини. Тобто підвищений або знижений тиск впливає на зачаття дівчинки або хлопчика. Цього вчені раніше не знали.

«Ця новина відкриває нові шляхи для планування сім’ї та вивчення того, які природні механізми керують пропорційністю статей у суспільстві», – зазначає вчений Рави Ретнакаран.

Дослідники винайшли форму «вторинного» визначення статі, проаналізувавши результати досліджень більше трьох тисяч майбутніх мам. Жінки погодилися здати аналізи та виміряти тиск незадовго до зачаття дитини. Протягом наступних років народилося 739 хлопчиків і 672 дівчинки. Цієї кількості народжених вистачило для складання статистики, що допомогла визначити закономірності, які впливають на стать дитини.

Низький тиск було пов’язано з народженням хлопчиків, а високий – дівчаток. На думку вчених, високий тиск пов’язаний із тим, що зародок чоловічої статі вимагає більше енергії і поживних речовин у перші тижні свого життя. У майбутньому вчені перевірять цю гіпотезу.

За словами вчених, тиск досить сильно впливає на ймовірність зачаття хлопчика чи дівчинки, але не на 100% визначає його. Існують й інші, допоки невідомі фактори, які також впливають на стать дитини

Читайте також:  Підліток побив та зґвaлтувaв 13-річну дівчину

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.