facebook

В Україні обіцяють не підвищувати пенсійний вік

«У нас немає ніяких чітко зафіксованих зобов’язань підвищувати пенсійний вік».

Про це повідомили у прес-службі віце-прем’єр-міністра, передає «Преса України».

im578x383-pens-fond_podrobnosti.ua

«Цього немає ні в Меморандумі з МВФ, ні в наших зобов’язаннях перед іншими інституціями», — заявив чиновник.

Адже підвищення пенсійного віку для жінок у нас триває і зараз — це наслідок реформи Януковича-Азарова. «І весь, переконаний, додатковий ресурс, який ми не закладали в бюджет поки що, який ми отримаємо від легалізації зарплат, від легалізації зайнятості, у нас буде можливість його використати в окремій пенсійній програмі», — наголосив він. «Тобто в результаті підвищення пенсійного віку дефіцит бюджету Пенсійного фонду не зменшився, а збільшився», — пояснив Розенко.
Також Розенко зазначив, що підвищення пенсійного віку не вплинуло позитивно на дефіцит бюджету Пенсійного фонду — замість того, щоб зменшиться, він навпаки зріс.

На сьогоднішній день більше пятидесяти відсотків працюючих в країні або не сплачують податків у Пенсійний фонд, або не повність їх сплачують, сказав він. «І коли ставиться державі або представникам влади питання, чому у нас такі низькі пенсії, єдина відповідь на це питання полягає в тому, що низькі пенсії в нас тому, що в нас не прийнято в повному обсязі і чесно платити податки», — зазначив він.

Розенко запевнив, що українцям не підвищать пенсійний вік

Читайте також:  “Дуже проста історія. Розповідають казки”: У Мережу злили ще одні “плівки Гончарука”. “Товариші папуаси”

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.