facebook

Унікальний фотопроект відобразив “приховану сторону” Великої китайської стіни

Фотограф з Шанхаю проїхав близько 6500 кілометрів уздовж головного символу Китаю з метою створити свій фотоархів про Велику стіну.

1603831




Фотограф-фрілансер Фань Ши Сань три місяці подорожував із заходу на схід уздовж Великої стіни, пише Time.

За цей час він встиг накопичити цілий архів, що відображає всі тонкощі архітектурного символу Китаю і особливості життя поблизу нього.

Розквіт декадансу: фотограф показав наймальовничіші “руїни” Європи

За словами Фаня, побачене в дорозі разюче відрізнялося від того, що він малював у своїх фантазіях. У 70-80-х року китайський уряд дійсно відреставрував і перебудував деякі ділянки стіни, перетворивши їх на ікони фотогенічність. Саме вони і формують уявлення іноземців про стародавню китайську культуру.

Але у віддалених регіонах, таких як Шаньсі і Ганьсу, де стіну зводили ще землебим способом і голими руками, уряд не зацікавлений в ретельному збереженні історичної спадщини. Стіна покривається ерозією і поступово руйнується – наслідки впливу пустелі і людської байдужості.

“Те, що зустрічалося мені дорогою, поки я фотографував стіни, перевертало і перебудовували моє уявлення про Велику стіну і Китай”, – ділиться враженнями Фань Ши Сань.
За день мандрівник проїжджав від 60 до 100 кілометрів, з настанням сутінків знаходив житло в селах або містах, але частіше ночував у наметі біля дороги.

Фотограф зняв цілі “світи” за допомогою макрозйомки

За словами фотографа, ідея почати велоподорож відвідала його після прочитання книги “Путівець: подорож від ферми до фабрики” американського журналіста Пітера Хесслера, який розповідає про життя і природу навколо стіни на північ від Пекіна.

Нагадаємо, раніше були опубліковані фото хвиль, зняті фотографом, який страждає на дальтонізм.

Читайте також:  Ані Лорак відзначить день народження концертом в Росії

Шукайте деталі в групі Facebook