facebook

Правоохоронці нагадують прикарпатцям, як вберегти свій автомобіль від пограбування

Не зважаючи на численні застереження правоохоронців щодо крадіжок з автомобілів, цей вид злочину останнім часом поширився.

Правопорушників до крадіжки спонукають в першу чергу залишені в салоні речі, а також легковажність власників, котрі часто залишають автівки відчиненими, пише Фіртка із посиланням нап прес-службу СЗГ ГУ НП в Івано-Франківській області.

Проаналізувавши специфіку та способи правопорушень, правоохоронці проводять цільові заходи, спрямовані на розшук осіб, причетних до цього виду злочину.

Як правило, у більшості випадків здобиччю автозлодіїв стають GPS-навігатори, відеореєстратори, антирадари, автомагнітоли, акустика.

З салонів авто також «пропадають» сумки і барсетки, ноутбуки, стільникові телефони тощо. При цьому злодії ламають замки дверей, розбивають скло, тим самим спричиняючи більший збиток, ніж вартість викраденого майна. Тому, щоб не бути ошуканими, подбайте про схоронність свого майна, будьте уважними та контролюйте свої вчинки, адже злочинові легше запобігати, ніж його розкрити.

Правоохоронці радять, як вберегтися крадіжок з автомобілів. Перш за все не залишайте ключі в авто, навіть покидаючи його на декілька хвилин. Виходячи з автомобіля, включайте сигналізацію та інші засоби охорони; завжди, покидаючи салон авто, перевіряйте, чи добре закриті двері та вікна автомобіля. Адже у більшості вчинених крадіжок із салонів, власники забули про найперші й найнеобхідніші заходи безпеки.

Якщо вам потрібно залишити автомашину на ніч, виберіть добре освітлене місце, бажано щоб таке місце було людним та щоб там здійснювався відеонагляд.

У випадку крадіжки потрібно якнайшвидше викликати поліцію. Постарайтеся не чіпати свій автомобіль і не сідати в салон до приїзду слідчо-оперативної групи, щоб зберегти залишені злодієм сліди.

Читайте також:  Прикарпатські правоохоронці розповіли, як працюють кишенькові злодії

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.