facebook

Франківці вимагають запровадити систему штрафів за неприбирання собачих відходів на вулиці

На сайті електронних петицій до міської влади Івано-Франківська зареєстрували петицію з проханням «запровадити систему штрафів за неприбирання собачих відходів на вулиці», повідомляє WestNews.

«За статистикою в Україні приблизно 12 млн людей утримують вдома собак, але менше 1% прибирають за своїми домашніми улюбленцями. Окрім неестетичного вигляду неприбрані собачі відходи несуть небезпеку для здоров’я людини. 23 мільйони бактерій містяться в 1 грамі собачих фекалій, більшість з них можуть призводити до поширення кишкових, ниркових та інфекційних захворюван», – йдеться у петиції.


 

«Останнім часом в столиці нашої країни спостерігається жахлива тенденція до збільшення кількості випадків замурування котів в підвальних приміщеннях житлових будівель. З метою захисту тварин від подібного жорстокого поводження, необхідно визнати вуличних котів частиною екосистеми Івано-Франківська та заборонити їх безпричинний вилов та вбивства. Взявши за приклад практику м. Львова, м. Варшави», – йдеться у петиції.

Читайте також:  Вечірній Івано-Франківськ: на одній з вулиць міста трапилася ДТП

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.