facebook

Як сільського голову Ямниці Миколу Зелінського затримували на хабарі: деталі резонансної справи (фото+відео)

Як вже раніше, сьогодні в Івано-Франківській області поліція затримала трьох посадовців сільради, які вимагали від підприємця 180 тис. доларів за виділення землі.

Як стало відомо, посадові особи сільської ради організували механізм здирництва під час вирішення земельних питань.

До даної схеми входили сільський голова Ямниці Микола Зелінський



, спеціаліст-землевпорядник та заступник голови виконавчого комітету-учасник АТО, який виступав у ролі посередника.

180 тисяч доларів США вимагали посадовці від підприємця за виділення земельних ділянок. Затримали їх під час одержання неправомірної вигоди співробітники Управління захисту економіки в Івано-Франківській області та слідчого управління обласної поліції.

Оперативники Управління захисту економіки в Івано-Франківській області та слідчі обласної поліції задокументували факт вимагання ними 180 тисяч доларів США від підприємця та одержання частини обумовленої суми.

За вказані кошти пообіцяли йому виділити 2 га землі.

20 січня, посадовців затримали поліцейські під час одержання 3-х тисяч доларів США у якості першого “внеску” за вирішення земельного питання.

Посередника затримали в кафе поблизу сільської ради. Він встиг віддати посадовцям їх частину. Голову сільради та землевпорядника затримали у приміщенні установи.

Співробітники Управління захисту економіки у Івано-Франківській області ДЗЕ Нацполіції та слідчого управління обласної поліції вилучили отримані ними кошти.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 4 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

Довідка :

Микола Зелінський – відомий у Івано-Франківську політик, громадський діяч, колишній депутат Обласної ради. Балотувався в народні депутати України, працював головою Тисменицької райдержадміністрації, а також на посаді головного спеціаліста відділу торгівлі, управління торгівлі і виконавчого комітету Івано-Франківської міської влади.

Народився 20 грудня 1977 року в селі Ямниця, Тисменицького району, Івано-Франківської області.

Читайте також:  Сьогодні в Івано-Франківську стартує фестиваль "Вгору серця"

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.