facebook

Різка зміна погоди в Україні: прогноз на тиждень

Наступного тижня в Україні прогнозують похолодання і снігопади, в той же час на вихідних очікується відносно тепла погода.

В Україні наступного тижня пройдуть дощі з мокрим снігом , при цьому температура повітря опуститься до семи градусів морозу вдень Яку погоду чекати українцям в найближчі кілька днів , передає Ukr.Media.

Прогноз погоди на тиждень

На вихідних в Україні очікується сніжна , але відносно тепла погода . У суботу найхолодніше в цей день буде на сході країни і в Запорізькій області – тут стовпчик термометра вдень може опуститися до позначки в два градуси морозу . У південних областях , окрім Одеси , температура коливатиметься в межах від одного градуса морозу до одного градуса тепла . Водночас в ” південній столиці ” України потеплішає до двох градусів вище нуля .

Повітря також прогріється до двох градусів тепла в центрі і на півночі країни . У Західних областях – від одного градуса тепла до одного градуса морозу . Малохмарна погода очікується в Чернівецькій , Івано – Франківській , Закарпатській областях , на решті території країни пройде сніг .

 

Прогноз на 21 січня. Фото : Укргідрометцетр

Уже в неділю опади в Україні припиняться . При цьому очікується похолодання . На сході температура повітря вдень опуститься до шести градусів морозу , в центрі – до трьох , на півночі – до п’яти , а на заході і півдні до одного градуса нижче нуля вдень .



 

Прогноз на 22 січня . Фото: Укргідрометцетр

У понеділок , як прогнозують синоптики , українців чекає малохмарна погода . На півдні країни може похолодати до двох градусів морозу вдень . У той же час на сході стовпчик термометра може опуститися до чотирьох градуса нижче нуля вдень . Така ж погода очікується і на півночі країни . У центрі стовпчик термометра коливатиметься між позначками один – три градуси морозу . На заході України в цей день можливе потепління до одного градуса вище нуля .

Читайте також:  Годзілла отримав японське громадянство

 

Прогноз на 23 січня . Фото: Укргідрометцет р

Різка зміна погоди очікується 24 січня, в цей день на великій частині території країни пройдуть дощі з мокрим снігом. При цьому незначно похолодає. Так, в Полтавській області стовпчик термометра вдень може опуститися до позначки чотири градуси морозу. На півночі і в центрі температура повітря опуститься до трьох градусів морозу. На півдні – від одного градуса морозу до одного градуса тепла, на заході – до трьох градусів нижче нуля вдень. У Закарпатській, Кропивницькій, Дніпропетровській і Донецькій областях, а також на півдні країни в цей день очікується мінлива хмарність.

Прогноз на 24 січня . Фото: Укргідрометцет р

Народний прогноз погоди

21 січня вшановується пам’ять Омеляна сповідника , повідомляє портал  ” Синоптик “. Раніше заметілі й бурани у цей день були звичайним явищем, про що говорить і прислів’я: “Омелян, накрути буран”. Стежили в цей день в основному за вітром: якщо на Омеляна подме з півдня – літо буде грізним, а якщо день видасться ясним, то слід очікувати посушливе літо.

22 січня вшановується пам’ять святого Полієвкта . У народі про цей період з січня говорили так : ” Росте день у січні – росте і холод ” , що вказувало на наближення місяця лютого , який вважався найхолоднішим місяцем зими . Спостерігали наші пращури у цей день за домашньою худобою : якщо худоба , випущена у двір , буде прагнути повернутися в хлів – бути незабаром снігу і холоду .

23 січня вшановується пам’ять святителя Григорія , єпископа Нісського . У народі цього святого називали Літовказом , тому як природні явища цього дня вказували на погоду наступного літа . Якщо в цей день буде іній на деревах і стогах , то літо буде мокре і холодне. Якщо вітер дме з півдня – літо буде грізне . Якщо наші пращури у цей день спостерігали іній , то вірили , що 15-16 липня буде дощ .

Читайте також:  Журналістці Оксані Кваснишин потрібні кошти, щоб продовжити лікування від раку

24 січня відзначається день пам’яті преподобного Феодосія Великого . У народі цей день називався ” Федосєєве тепло ” . Як правило , в цей день насправді була тепла погода , але люди побоювалися такого тепла і говорили : ” Бійся січневої весни ” , хоча тепла погода у цей день віщував ранню і теплу весну . Якщо на Феодосія була відлига , то готувалися до затяжної весни .

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.