facebook

У Польщі не вистачає робочих рук

У Польщі не вистачає робочих рук, а тому в країні здійснюватимуться заходи щодо залучення робітників зі Сходу Європи, зокрема України.

Про це заявила міністр сім’ї, праці та соціальної політики Польщі Елжбета Рафальська, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Безумовно, та ситуація, яка склалася на ринку праці, нам чітко показує, що в Польщі починає не вистачати робочих рук”, – підкреслила Рафальська.

Вона зазначила, що в Міністерстві розвитку зараз триває робота над пропозиціями для іммігрантів зі Сходу щодо приїзду до праці і проживання до РП.

“Це політика заохочуватиме приїзд до нас іноземців зі Сходу”, – заявила Рафальська.

Вона додала, що ця політика мусить певним чином контролюватися.

Міжвідомча група, в яку входять представники міністерств розвитку, сім’ї та внутрішніх справ готують зміни до міграційного законодавства країни. За словами заступника міністра розвитку РП Єжи Квецінського, ця політика спрямована загалом до українців і має стати “ефективним рецептом на демографічну кризу в Польщі”.

Уряд Польщі хоче давати українцям візи на довші періоди часу. Уряд Польщі також заохочуватиме молодих українців до отримання документів на постійне проживання і польського громадянства.

Читайте також:  У Польщі набуло чинності рішення Конституційного суду щодо заборони абортів

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.