facebook

Багаторівневий паркінг: незабаром біля ОДА збудують парковку для автомобілів на 255 місць

Нагадаємо, що ще в грудні минулого року  Департамент містобудування, архітектури і культурної спадщини видав містобудівні умови та обмеження на будівництво багаторівневого паркінгу на вулиці Грушевського, 21. 

Тоді всю необхідну містобудівну документацію отримало комунальне підприємство Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна.

Згідно цього невдовзі біля ОДА розпочнеться будівництво багаторівневого паркінгу, який матиме 4 поверхи і вміщатиме понад 255 паркомісць, а загальна площа будівлі буде  7 872,99  м2, повідомляє Франик посилаючись на Побудовано в Івано-Франківську.

По вулиці Грушевського, 21 знаходиться головна адміністративна будівля Прикарпаття, де працюють органи місцевого самоврядування та органи виконавчої влади. Згідно даних кадастрової карти, за вказаною адресою, буквально у самому центрі Івано-Франківська, заходиться земельна ділянка площею 1,51 га. Її цільове призначення– «для будівництва та обслуговування будівель органів державної влади та органів місцевого самоврядування». За законом, вона відноситься до земель громадської забудови.


Відомо, що ще у травні минулого року право постійного користування цією територією отримало комунальне підприємство Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна, тобто земельна ділянка належить територіальній громаді міста.

Насправді, розташування даної території більш ніж вдале для парковки. Тому є надія, що паркінг все ж таки збудують, адже це допоможе розвантажити місто від заторів та зробити його екологічно чистішим. Директор департаменту комунального господарства Михайло Смушак зауважує:

«Якщо ми хочемо чогось досягнути, то треба брати досвід в європейських колег. Тільки тоді у Івано-Франківську  можна буде збудувати правильну модель руху транспорту», – наголосив посадовець.

Сам мер Івано-Франківська Руслан Марцінків про побудову даного паркінгу наголошував ще в 2015 році.

«Якщо хтось з інвесторів в Івано-Франківську хоче займатися будівництвом таких парковок, то це місце просто ідеальне», – зазначив міський голова.

А все тому, що Івано-Франківськ вже давно страждає від хаотичних парковок. Своїх «залізних коней» водії залишають на тротуарах, під будинками і, навіть, просто серед дороги. Не виняток і територія біля Івано-Франківської ОДА. Особливо тут трапляються часті випадки  випадки авторагулізму.

Читайте також:  Перли Руслана Марцінківа з оперативної наради

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.